проблеми с венците

Възрастните хора са по-предразположени към проблеми с венците и дентални усложнения. Колкото повече напредва възрастта, толкова по-голям е рискът от заболявания на венците. А от здравето на венците зависи и здравето на цялата устна кухина.

Проблемите с венците обикновено се появяват в резултат на бактериите в денталната плака, които възпаляват венечната тъкан и причиняват подуване, зачервяване и кървене. С напредване на възпалителния процес постепенно започва да се наблюдава отдръпване на венеца от основата на зъба. По този начин се образуват т.н. венечни джобове, в които се събират остатъци от храна и бактерии и проблемът още повече се задълбочава. Това е началото на процеса на загуба на зъб, който често съпровожда последната, най-тежка фаза на пародонтоза.

Най-честите проблеми с венците и устната кухина при хората в напреднала възраст

  • Сухота в устата. Този проблем е широко разпространен сред по-възрастното население. Причинява се от отслабена секреция на слюнчена течност, която може да е пряко следствие от дехидратация, някои заболявания като синдром на Сьогрен, бъбречни нарушения, хронично възпаление на простатата или употребата на определени медикаменти.
  • Потъмняване на зъбите. Процесът на потъмняване на зъбите започва с напредване на възрастта най-вече от консумираните храни и напитки, но и вследствие на постепенното изтъняване на външния слой на емайла.
  • Заболявания на венците. Обикновено плаката е в основата на този проблем. Когато не се почиства редовно, рискът от от развитие на заболяване на венците се увеличава. Употребата на тютюневи изделия, както и някои здравословни състояния също повишават вероятността от проблеми с венците. Такива са диабет, анемия и др.
  • Загуба на зъб. Пародонтоза е заболяване на венците, което е водеща причина за последваща загуба на зъб!

Качествен контрол срещу проблеми с венците и зъбите за поддържане на добро дентално здраве

Възрастта е сериозна предпоставка за различни здравословни състояния. Затова не се изключват и проблеми с денталното здраве.

При по-възрастното население се налагат по-чести прегледи с цел превенция или ранно установяване на стоматологични проблеми. Колкото повече време се лишавате от качествен медицински контрол, толкова по-голяма е вероятността от проблеми с венците и зъбите.

Поддържането на здравето на венците до голяма степен предпазва и здравето на зъбите, тъй като именно венеца поддържа основата на зъба, който е най-уязвим към разрушаване на целостта. Неслучайно последната фаза на заболяване на венците е вероятно да завърши със загуба на зъб. Затова експертите са на мнение, че навременните профилактични мерки са най-доброто средство за превенция на заболявания и проблеми с венците.

Инсадент / Insadent® е качествен природен продукт, който подкрепя здравето на венците, за да се предотвратят и проблеми със зъбите. Освен че се справя с проблема сухота в устата, Инсадент подпомага регенерирането на съединителната тъкан и епитела в устната кухина и прекратява резорбцията на алвеоларната кост. Двете активни съставки – екстракт от царевична коса и фолиева киселина, допринасят за доброто общо здраве на устната кухина.