при сухота в устата

Една от най-ефективните и напълно безопасни стратегии при сухота в устата е използването на природни средства за справяне с хроничния дискомфорт. Изчетете публикацията до край, за да научите кои натурални дарове да използвате при ксеростомия (сухата в устата).

Червен пипер Кайен – „гореща” алтернатива при сухота в устата

Използването на червен пипер Кайен при сухота в устата е необичаен подход, който обаче дава забележителни резултати. Лютивият вид пипер стимулира производството на слюнка – най-добрият начин за справяне с чувството за сухота в устната кухина. Освен това, червеният лют пипер усилва вкусовите рецептори, като ни помага да различаваме по-добре сладките, солените, горчивите и киселите вкусове. Два са най-лесните начини да се възползвате от действието му при сухота в устата. Да овкусявате с Кайен основните менюта или да вземете щипка от изсушената подправка и да я разтриете около езика си.

Лимон

Със своята натурална киселинност, лимонът е изключително подходящо средство за почистване на устната кухина и справяне с лошия дъх. Тези негови свойства са допълнени и от усилване на производството на слюнка в устата. Ако страдате от ксеростомия е удачно да пиете чаша вода с лимон всяка сутрин. Можете и директно да консумирате цитрусовия плод – множеството му ползи за здравето компенсират киселия вкус.

Джинджифил

Лечебното растение, чийто корен се използва от древността в традиционната медицина на Китай и Индия, помага за справяне със сухотата в устата. Консумацията му под формата на чай засилва слюноотделянето при ксеростомия и поддържа устната кухина здрава, а дъха свеж.

Естествени масла при сухота в устата

Прилагането на масла от натурални източници е практика от Аюрведа за предотвратяване на изсушаване на устата. Тази техника е изключително подходяща за третиране и на неприятен дъх, като ползите ѝ обхващат здравето на цялата устна кухина. За целта могат да се използват кокосово масло, сусамово или друго растително масло. Устата се жабури с една лъжичка натурално масло, всеки ден в продължение на 15 мин. Маслото не се поглъща, а се изплюва, устата се изплаква с вода и след това се измиват зъбите.

Безотказно природно средство с мощен ефект при сухота в устата

Сред всички естествени начини за преборване на сухотата в устата, със своя несравним ефект се отличава Инсадент / Insadent®®. Продуктът представлява идеално разработена комбинация от екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса и фолиева киселина (Витамин B9). И двете активни съставки са със стопроцентов природен произход и най-високо качество. Оказват противовъзпалително и възстановяващо действие в устната кухина, намаляват налепите, заздравяват венците и предпазват от разклащане на зъби. Съдействат за премахване на упорития лош дъх и повишават слюноотделянето за успешно справяне със сухотата в устата.

Продуктът е пръв избор на стоматолози и множество доволни потребители у нас. Предлага се под иновативната форма течни капсули (Solucaps) за бързо и цялостно усвояване от организма. При прием не се наблюдават странични ефекти или лекарствени взаимодействия.