причини за лош дъх

Консумацията на определени храни, някои заболявания и лоши житейски навици могат да се превърнат в причини за лош дъх. Кои са основните и кое средство успешно елиминира неприятното състояние – узнайте в следващите редове!

Четири главни причини за лош дъх в устата

Лоша орална хигиена

При нередовно почистване на зъбите и устата частици храна остават в междузъбните пространства. Те стават причина за развитие на колонии бактерии, които разграждат храната. При този процес, бактериите отделят специфични съединения, които се превръщат в причина за лош дъх от устата. Неравната повърхност на езика и сливиците също е предпоставка за задържане на бактерии. Лошата орална хигиена е причина и за дентални проблеми като кариеси и заболявания на венците. Те също предизвикат лош дъх.

Тютюнопушене

Сама по себе си употребата на цигари и други тютюневи изделия причинява неприятен дъх в устата. Освен това, тютюнопушенето уврежда зъбите и венците, а развитието на заболявания в устната кухина също води до поява на лош дъх.

Консумация на храни и напитки с особен аромат

Похапването на храни с особен аромат като лук, чесън, определени зеленчуци и подправки, причинява лош дъх. След храносмилане, частички от тях навлизат в кръвообращението и се пренасят до белите дробове. По този начин повлияват дъха, който се усеща с неприятна миризма всеки път, когато издишаме. Кафето също е виновник за лош дъх в устата. Причините се крият в силния му аромат и това, че намалява продукцията на слюнка. По-малкото количество слюнка създава риск от повишаване броя на бактериите, причиняващи лош дъх.

Някои заболявания и медикаменти като причини за лош дъх

Респираторни инфекции, проблеми със синусите, диабет, заболявания на черния дроб и бъбреците, гастроезофагеален рефлукс и стомашно-чревни проблеми са сред основните причини на халитоза (неприятен дъх в устата). Лоша миризма се появява и при гингивит и пародонтоза. Приемът на определени медикаменти за лечението на тези и други състояния може да доведе до медикаментозна ксеростомия (сухота в устата). Намаленото производство на слюнка не позволява на устата да се „почиства” правилно, което причинява неприятна миризма на дъха.

Много причини за лош дъх – едно дълготрайно решение на проблема!

Хората, засегнати от лош дъх, изпробват различни начини за справяне с проблема. Повече от тях обаче, нямат траен положителен резултат. С успешното елиминиране на лошия дъх в устата се справя Инсадент / Insadent®®.

Инсадент е продукт, който се отличава от останалите на българския пазар с изцяло природен произход, безотказно действие и дълготраен резултат. Инсадент съдържа ефективна комбинация от фолиева киселина и стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса с високо качество. Предназначен е за прием при различни проблеми, засягащи зъбите, венците и цялата устна кухина, като гингивит, пародонтит, зъбна плака, сухота и неприятен дъх в устата. Инсадент се усвоява бързо от организма, благодарение на високотехнологичната фармацевтична форма – течни капсули.