причини за болки в зъбите

В настоящата публикация ще разкрием кои са най-често срещаните причини за болки в зъбите. По този начин целим да подчертаем нуждата от своевременно посещение на стоматолог при изпитване на дентална болка.

Кариес

Кариесът представлява кухина в зъба, образувана при разрушаване на твърдите тъкани на зъбите. Първоначално кариесът може да не предизвика симптоми. Но със задълбочаване на проблема и достигане на кариеса до нерва на зъба, започва да се изпитва значителна болка. Тя може да затрудни дъвкателната способност и да бъде толкова силна, че да утежни изпълнението дори на ежедневните дейности. За да се избегне силно увреждане или загуба на зъб, при болка в или около зъба незабавно посетете стоматолог.

Абсцес

Когато кариесът се разпространи до степен засягане на корена на зъба, се развива възпаление с характерна силна болка. То може да създаде пространство по линията на венеца, наречено абсцес. В него се събира остатъчна храна. Може да се забележи и подуване и поява на гной в областта на абсцеса. Неглижирането на проблема може да доведе до заболявания на венците, загуба на костна маса или тъкан.

Заболявания на венците като причини за болки в зъбите

Заболяванията на венците се характеризират със зачервяване и кървене от венците, и тъпа болка, която често се чувства в зъбите. Честа причина за развитие на заболяване на венците е неовладяно възпаление и последваща прогресираща инфекция. Ако заболяването не се лекува, може да увреди венците и зъбите, както и да стане причина за загуба на зъби.

Чувствителност на зъбите

Силно чувствителните зъби често са причина за изпитване на остра, пронизваща болка. Тя може да връхлети засегнатия след консумация на студени, горещи или твърде сладки храни. Ако имате чувствителни зъби значи, че зъбният ви емайл е износен, а дентинът (тъканта, обграждаща зъбния нерв) е изложен.

Бруксизъм – стягане на челюстта и скърцане със зъби като причини за болки в зъбите

Хората, които несъзнателно стискат челюстта си и скърцат със зъби през деня или докато спят, често страдат от болки в зъбите. Бруксизмът е опасно за денталното здраве състояние, което е провокирано от лош навик или стрес. Може да доведе до силни болки в челюстните кости и стави, главоболие и дори напукване или счупване на зъби.

Мощно природно противодействие на изброените причини за болки в зъбите

При болка в зъбите, първото, което трябва да сторите, е да насрочите преглед при стоматолог. Той ще определи реалната причина за изпитване на дентална болка. Ако тя е провокирана от заболяване на венците или чувствителност, започнете прием на Инсадент / Insadent®®.

Продуктът представлява напълно натурално решение за подобряване на оралното здраве и по-бързо и ефективно овладяване на стоматологичните проблеми. Благодарение на своя състав оказва противовъзпалително и регенериращо действие в устната кухина. Спомага за почистване на налепите по зъбите, преустановява резорбцията на алвеоларната кост и намалява разклащането на зъбите. Допринася за превенция и допълнително лечение на гингивит и пародонтоза, премахва лошия дъх и сухотата в устата, и стимулира слюноотделянето. Всички тези ефекти са възможни, благодарение на комбинацията от висококачествен стандартизиран екстракт от Царевична коса и фолиева киселина. Активните вещества се намират във формата на течни капсули (Solucaps) за по-добро и бързо усвояване, и по-мощно фармакодинамично действие.