премахване на лош дъх от устата

Премахване на лош дъх от устата” е здравна тема, която интересува мнозина. За да бъдем полезни, в настоящата статия ще посочим как стъпка по стъпка да се отървете от неприятния дъх.

Стъпка 1: Мийте зъбите по два пъти на ден

Миенето на зъбите само сутрин не е достатъчно за добра устна хигиена и премахване на лошия дъх. Те трябва да се мият два пъти на ден – сутрин и вечер. Четкайте старателно и без излишен натиск за около 2-3 минути, за да премахнете плаката и остатъците от храна. Изплакнете и пристъпете към следващата стъпка.

Стъпка 2: Оптимизирайте устната хигиена за ефективно премахване на лош дъх от устата

Под „оптимизиране” имаме предвид да добавите конеца за зъби, чистенето на езика и водата за уста към ежедневната си рутина. Много хора пропускат да ги използват и по този начин занемаряват състоянието на устната кухина. Много вероятно е и за това да страдат от лош дъх. За да бъде устната ви хигиена на ниво, винаги след миене използвайте конец за зъби. След това изчеткайте внимателно езика и изплакнете с вода за уста за свеж завършек на рутината. По този начин ще бъдете сигурни, че сте премахнали остатъците от храна между зъбите, мъртвите клетки от езика и бактериите, причинители на лош дъх.

Стъпка 3: Редовна хидратация и хапване на полезни храни

При нередовна и недостатъчна хидратация се редуцира количеството слюнка в устата. Слюнката има много функции, основна от които е да почиства устната кухина. При намалено отделяне на слюнка се появява сухота в устата – една от честите причини за лош дъх. За да нормализирате отделянето на слюнка и поддържате устната кухина защитена и хидратирана, пийте около 2-3 литра вода дневно. Освен това, редовно похапвайте билки и хрупкави пресни плодове и зеленчуци. Те усилват производството на слюнка, подобряват дъха и се грижат за оралното здраве. Такива са магданозът, целината, ябълките, морковите.

Стъпка 4: Откажете тютюнопушенето

Освен, че миришат неприятно, изсушават устата и оставят лош дъх, тютюневите изделия вредят на общото здраве. Те могат да потиснат имунната система, което да наруши естествените функции на организма за борба с бактериите. Това може да доведе до прогресивно заболяване на венците и задълбочаване на проблема лош дъх.

Стъпка 5: Приемайте природен продукт за премахване на лош дъх от устата и поддържане на отлично здраве на устната кухина

За да се избавите от лошия дъх и да подобрите оралното си здраве, не пропускайте приема на Инсадент / Insadent®®. Продуктът представлява изцяло натурално стоматологично средство с благоприятно действие върху зъбите, венците и цялата устна кухина. Той проявява противовъзпалителен и регенериращ ефект върху епитела и съединителната тъкан в устата. Преустановява резорбцията на алвеоларната кост, профилактира и се бори със заболяванията на венците. Усилва продукцията на слюнка, помага за елиминиране на лошия дъх и поддържането на отлична устна хигиена. Безотказния си ефект дължи на рационална комбинация от висококачествени екстракти от Царевична коса и фолиева киселина (Витамин B9). Активните вещества се намират под формата на течни капсули (Solucaps), осигуряващи по-мощно действие, бързо и цялостно усвояване от организма.

Природният продукт е напълно безвреден и подходящ за продължителна употреба.