Полиненаситени мастни киселини

„След лятото човек непременно трябва да премине преглед при зъболекар и да се върне към грижите за зъбите отпреди ваканцията“. На това обръща внимание стоматологът д-р Игнасио Пастор от отдел „Иновации и клинично качество“ в клиничната мрежа Sanitas Dental в Испания.

Преглед при зъболекар след летните месеци – важна стъпка към доброто устно здраве

Три са основните причини за поява на проблеми с устната кухина след лятото. На първо място това е промяната на рутината. На второ – пренебрегването на грижите за венците и зъбите. На трето – недобрият хранителен режим. А що се отнася до проблемите – те основно са кариес, лош дъх (халитоза) и заболявания на венците (гингивит; парононтит).

„През лятото се отдаваме на безгрижие и почивка. Приемаме повече мазнини и захари от обичайно. Не сме толкова постоянни в грижата за устната кухина. Често я прескачаме и неглижираме. Ето защо е силно препоръчително да си запишем час при стоматолог през есента“, казва д-р Пастор.

В допълнение специалистът дава серия препоръки за подобряване на денталния статус след лятото. Основният му съвет е свързан с храненето. „Желателно е да се увеличи приемът на храни, богати на витамини, калций и фибри. Те са от огромна полза за здравето на венците и зъбите“, подчертава експертът.

Д-р Пастор приканва също да се избягва или ограничи до минимум приемът на подсладени и алкохолни напитки

„Напитките с добавена захар и алкохолът значително увеличават риска от поява на кариес. Именно поради това препоръчвам да се ограничат и да се даде приоритет на водата“, посочва специалистът. Той припомня, че правилната хидратация поддържа устата влажна. Това на свой ред стимулира производството на слюнка, която почиства устната кухина от храни и бактерии.

Накрая д-р Пастор подчертава значението на отличната устна хигиена. „Необходимо е зъбите да се мият сутрин и вечер, като от особена важност е вечерното миене. Не бива да се пренебрегва използването на зъбен конец и вода за уста“, казва в заключение специалистът.

Няма страшно, ако се установят проблеми с венците и зъбите при преглед при зъболекар

Инсадент / Insadent® е доказано природно решение за кариес, гингивит, пародонтит и лош дъх. Неговата формула е съчетание от две съставки със 100% природен произход. Всяка течна капсула (Solucaps) снабдява устната кухина с фолиева киселина 200 mcg и десапонизирана фракция на Царевична коса (Zea Mays) 30 mg.

Приемът оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устата. Допринася за преустановяване резорбцията на алвеоларната кост. Усилва продукцията на слюнка и намалява нейния вискозитет.

Дозировката при гингивит и пародонтоза е по 1 течна капсула 2 пъти дневно, непосредствено преди хранене в продължение на 3 месеца. При други състояния – от 1 до 2 капсули дневно.

Продуктът е практически безвреден. Не са наблюдавани нежелани ефекти дори при продължително приложение.