гингивит

Подути венци, кървене на венците при четкане, лош дъх, както и лошият вкус в устата са едни от първите признаци за развитие на гингивит – възпаление на венците.
Гингивит се получава вследствие на натрупване на бактериална плака в основата на зъба, където започва венеца. Това предизвиква възпаление на тъканта на венеца. За щастие в тази фаза на заболяването то лесно може да бъде овладяно.

4 начина за превенция на гингивит

Редовно миене на зъбите

Здравите зъби не са даденост, а трябва да се положат определени усилия, за да се поддържат такива. Грижата за денталното здраве е едно от най-важните условия за поддържане на добра устна хигиена и превенция на определени заболявания на венците и зъбите.
Миенето на зъбите трябва да стане ежедневен навик за всеки човек, особено ако е предразположен към заболяване на венците. То трябва да става с мека четка и кръгообразни движения в посока от основата на зъба към върха. Освен това е препоръчително четката да се сменя редовно, за да се предотврати разпространението на бактерии, които се събират в основата на венците и междузъбните пространства.

Чистене с конец за зъби

Конецът за зъби почиства плаката и наслояванията между зъбите и в основата на венците, където четката не може да достигне. Ето защо това е един от основните навици, който може да предотврати появата на гингивит.
Чистенето с конец за зъби е добре да се извършва поне веднъж дневно, най-добре вечер преди лягане. Постарайте се да минавате всички междузъбни пространства, за да се избегне натрупването на остатъци от храна и да предотвратите развитието на бактерии.

Професионално дентално почистване

Не е възможно да се почисти цялата плака и наслоявания по зъбите и венците само чрез четкане и почистване с конец. А непочистената плака след време се втвърдява и се превръща в зъбен камък.
При наличието на зъбен камък се натрупва още зъбна плака, което води до повишаване на количеството бактерии в устната кухина и най-вече в основата на венците. Това е сериозна предпоставка за развитието на гингивит, който в последствие може да прерасне в по-сериозната форма на заболяването – пародонтит (пародонтоза).
Професионалното почистване е един от най-добрите начини за премахване на зъбен камък.

Изпитано натурално средство за превенция и овладяване на гингивит

Инсадент / Insadent® е изпитано натурално средство за превенция и овладяване на гингивит и други заболявания на венците. Продуктът ефективно премахва симптомите на гингивит като кървене на венците, лош дъх и усещане за лош вкус в устата. А това се постига благодарение на натуралните съставки на продукта – екстракт от царевична коса и фолиева киселина, които оказват благоприятно въздействие на здравето на венците.