правила за миене на зъби

Добрата хигиена на устната кухина включва спазването на някои правила за миене на зъби. Но в ежедневната рутина понякога допускаме редица несъзнателни грешки, които оказват негативен ефект върху здравето на зъбите и венците.

Често нарушавани правила за миене на зъби

  • Не използвате правилната четка за зъби – широко разпространен мит е твърдението, че трябва да заложим на четка за зъби с твърд косъм за ефективно почистване. Истината е, че усиленото търкане с по-груба четка може да нарани зъбния емайл и да доведе до по-бързо износване на зъбите.
  • Използвате паста за зъби с избелващ ефект постоянно – пастите за избелване трябва да се използват под наблюдение от зъболекар, за да се предотвратят евентуални увреждания на зъбите. Когато избирате паста, потърсете такава, която да защитава вашите зъби и венци от появата на кариеси, заболявания на венците и лош дъх.
  • Четкате прекалено енергично – бързото, енергично четкане на зъбите с натиск уврежда емайла. За да предотвратите сериозни проблеми, които следват от неговото увреждане, прилагайте по-леки и внимателни движения. За отстраняване на плаката не е необходим голям натиск, а правилна техника. Движенията при миене на зъби са вертикални, а не хоризонтални. Поставете четката под ъгъл към венците и я движете в посока от горе надолу. Постарайте се да достигнете и вътрешните части на зъбите.
  • Миете зъбите си веднъж на ден или прекалено често – оптимално е да измивате зъбите си два пъти дневно. Веднъж не е достатъчно, защото се създават предпоставки за свръхрастеж на бактерии в устната кухина.
  • Използвате конец за зъби след измиване – правилото е да почиствате с конец преди да измиете зъбите. Това помага да раздвижите заседналите остатъци от храна между зъбите. След това при изплакване те се отстраняват по-лесно.

След като изяснихме кои са основните правила за миене на зъби вижте какво препоръчват специалистите у нас за здрави зъби и венци

Инсадент / Insadent®® е изцяло природен продукт, който по естествен начин се грижи за безупречна усмивка. Съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg. Комбинацията от двете съставки оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Резултатът е значително по-устойчиви зъби към развитие на кариеси, по-малко зъбни налепи и стабилизиране на зъбите. Продуктът се грижи и за здравето на венците. Препоръчва се при гингивит и пародонтит. Ефективността на продукта е усилена от иновативнaта фармацевтивна форма Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване на съставките от организма.