подути венци

Терминът „подути венци“ обикновено се използва, когато е налице някакво възпаление или заболяване на венците. Добре е подобен стоматологичен проблем да се установи и лекува в началните фази на развитие. Така се намалява рискът от усложнения, някои от които доста неприятни – като загуба на зъб например.

Подути венци – вероятни причини

  • Когато човек започне да забелязва подуване на венците, най-вероятно това е един от първите сигнали за начален етап на развитие на гингивит – възпаление на венците. Подуването често е придружено и от болка и кървене в основата на венеца. Ако състоянието не се третира правилно и навреме, е вероятно то да премине в по-тежката форма на възпалението – пародонтоза. Последствията от нея са много по-негативни за цялата устна кухина, затова е добре да се обърне сериозно внимание на проблема.
  • Подути венци могат да се дължат и на хранителни дефицити и най-вече на недостиг на витамини от група B и витамин C. Преструктурирайте хранителния си режим така, че да включва повече храни, богати на тези витамини.
  • Хормонални проблеми също са една от вероятните причини за подути венци. Хормоналните флуктуации повишават кръвоснабдяването в областта на венците и това предизвиква зачервяване, подуване и кървене на венците.

Най-често нарушения в хормоналния фон се наблюдават при жени по време на менструация, бременност или в менопауза, както и при млади момичета, които навлизат в пубертета.

Ефективно решение на проблема подути венци

Едно от най-важните условия за поддържане на добро дентално здраве е правилната и редовна грижа за устната хигиена. Неправилното и нередовно четкане на зъбите води до наслояване на зъбна плака и натрупване на остатъци от храна, което допълнително усложнява проблема.

До окончателно решаване на проблема се стига след предприемане на конкретни мерки. Едно от най-ефективните средства за облекчаване на възпалението и подуването на венците е природният продукт Инсадент / Insadent®. Приема се като допълващо средство към правилно и пълноценно хранене и има особено благоприятен ефект върху здравето на венците и пародонта.

Благоприятният ефект се дължи на ефективната комбинация от екстракт от царевична коса и фолиева киселина (витамин B9). Тези активни съставки са със силно изразен противовъзпалителен и регенериращ ефект, който подсилва съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Инсадент действа благоприятно и при проблеми като сухота в устата и лош дъх, и е напълно безопасен при продължителна употреба.