паста за зъби коронавирус

Паста за зъби, съдържаща във формулата си цинк и калай, може да неутрализира коронавирус в устната кухина. Същият ефект има и вода за уста с цетилпиридиниев хлорид (CPC). Това става ясно от проучване, което е част от изследователска програма на Colgate. Целта на изследването е да оцени влиянието на продуктите за устна хигиена върху вируса на ковид (SARS-CoV-2) в устната кухина. Проучването е от месец октомври 2020 г. Проведено е в партньорство с Института за изследване на общественото здраве към университет „Рътгърс“ в Ню Джърси и регионалните лаборатории по биобезопасност.

Повече за изследването, което установява, че паста за зъби и вода за уста са в състояние да неутрализират попаднал в устата коронавирус

„Все още сме в ранните етапи на проучването, но резултатите от лабораторните и клинични изследвания са обещаващи.“ Това казва д-р Мария Райън, клиничен директор на Colgate.

„Четкането на зъбите и жабуренето на устата не осигуряват пълна защита от инфекция с коронавирус. Те обаче могат да помогнат за намаляване на риска от предаване на вируса и да забавят неговото разпространение. Това ги превръща в ефективно допълнение към носенето на маска, очила и ръкавици, спазването на физическа дистанция и миенето на ръцете.“ Това обяснява д-р Дейвид Аланд, медицински директор по инфекциозни болести и директор на Центъра за коронавирус и реакция при пандемия. Той ръководи проучването на Института за изследване на общественото здраве към университет „Рътгърс“ заедно с колегите си Прадиип Кумар и Рикардо Русо.

Концентрацията на вируси в слюнката е сравнима с тази в носа и гърлото

„Това ни дава основание да смятаме, че попадналият в устата коронавирус допринася за предаване на инфекцията особено от асимптоматични пациенти. Предполагаме с голяма степен на сигурност, че намаляването на вирусните частици в устната кухина посредством паста за зъби и вода за уста ще помогне за намаляване разпространението на заболяването.“ Така завършва д-р Аланд.

За намаляване на риска от коронавирус миенето с паста за зъби и жабуренето с вода за уста може да се съчетае с…

Инсадент / Insadent®® – изцяло природен продукт за още по-добро здраве на устната кухина. Благодарение на висококачествения стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg:

Освен че е ефективен, продуктът е напълно безопасен. Има добра поносимост и е подходящ за продължителен прием. За още по-добро и бързо действие активните съставки се предлагат в иновативни течни капсули (Solucaps).

Продуктът е наличен в аптеките. Може да се поръча и онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.