пародонтоза лечение

Пародонтоза е дентално заболяване, което протича с възпалени и кървящи венци, разклащане и оголване на зъбите. В основата на възпалителните процеси стоят бактериите в устната кухина, които живеят в задържащата се по повърхността на зъбите и венците зъбна плака. Ето защо най-често препоръчваното при пародонтоза лечение е свързано с прием на антибиотици.

Пародонтоза – лечение с антибиотици

Лечението на пародонтоза с антибиотици дава добър резултат, но носи повече неудобства, отколкото ползи. Голяма част от бактериите, причиняващи възпаление на венците, биват унищожени при антибиотична терапия, но са налице няколко ограничения:

– от една страна, антибиотици може да се приемат за ограничен период от време, което възпрепятства успешното лечение на пародонтоза. Тя е упорито и комплексно заболяване, изискващо продължителни и постоянни грижи

– от друга страна, антибиотичната терапия помага единствено за премахване на причинителите на заболяването, но по никакъв начин не съдейства за справяне с последствията

При пародонтоза е налице не само възпаление, но и отдръпване на венците и оголване на зъбите. Причината е в стопяването (резорбцията) на т.нар. алвеоларна кост, която държи зъбите здраво захванати за челюстта. Стопяването на тази кост води до разклащане на зъбите и последващото им опадане – основното последствие от развитието на пародонтоза.

За постигане на максимален резултат срещу пародонтоза лечението на заболяването трябва не само да премахва причините, но и да помага за преодоляване на последствията и да намалява риска от повторна поява в бъдеще.

Пародонтоза – изпитано и доказано ефективно лечение

Появата на пародонтоза означава, че полаганите досега грижи за устната кухина не са били достатъчни. Ето защо комплексното решение за лечение на пародонтоза включва няколко основни стъпки:

– придържане към по-добра устна хигиена

– почистване на натрупаната зъбна плака

– намаляване възпалението и кървенето на венците

– регенериране на увредените тъкани в устната кухина

– спиране на резорбцията на алвеоларната кост

За гарантиране ефективността на прилаганото при пародонтоза лечение редом с подобряване на денталната хигиена се препоръчва и прием на природния продукт Инсадент / Insadent®. В неговия състав присъства фолиева киселина и екстракт от царевична коса. Техният допълващ се ефект стимулира възстановяването на съединителната и епителната тъкан в устната кухина и стопира резорбцията на алвеоларната кост. Благоприятният ефект на Инсадент при пародонтоза е доказан от отзивите на много доволни пациенти, които са успели да запазят зъбите си и да възстановят красотата на своята усмивка.