пародонтит

При качествен и съвременен подход е възможно да се справим със заболяванията на венците, които могат да се превърнат в опасност от поява на пародонтит и загуба на зъби. Затова ще се спрем на важните профилактични мерки срещу този риск. Добре е да разберем колко важна е профилактиката на пародонтит и какво включва тя.

Пародонтит – важни са навременните мерки

Дори ако имаме здрави зъби, това не означава, че заболяванията на венците отсъстват. Всеки възникнал проблем с венците като чувствителност, подуване, болка, кървене и т.н., изисква навременна реакция, консултиране със специалист и намиране на адекватен подход за овладяване на проблема.

При определяне наличието или отсъствието на пародонтит е наложително адекватно и навременно изготвяне на специална и надеждна грижа, според преценката на индивидуалното състояние.

Профилактика на пародонтит

Превенцията на пародонтит включва пълна дентална грижа за устната кухина, както и ранно откриване и отстраняване на причините за заболяването.

Разбира се, че е по-добре да се предотврати появата на болестта. Затова и грижата за здравето на устна кухина е толкова важна. Особено, имайки пред вид, че при пародонтит в началото болка дори отсъства.

За ранно откриване на пародонтит е препоръчителен преглед при зъболекар, който може да установи наличието на признаци на заболяването.

Същевременно е добре и ние да се грижим правилно за здравето на устната кухина като поне два пъти годишно почистваме зъбния камък, мием зъбите два пъти на ден, изплакваме с антибактериална течност, използваме подходяща четка и паста за зъби. В някои случаи препоръката на зъболекаря е да се ползват електрически или ултразвукови четки за зъби, но такова почистване не е подходящо за ежедневна употреба. Трябва да внимаваме и да не нараним венците, което може да доведе до влошаване на тяхното състояние.

Превантивните мерки са много важни. Ако навременно се започне профилактика и подходяща и комплексна грижа, можем да избегнем много сериозни последствия.

За качествена профилактика и избягване появата на проблеми с венците и зъбите може да се разчита на естествен продукт като Инсадент течни капсули/Insadent® Solucaps, който оказва цялостна защита на устната кухина. Инсадент е в уникална технологична форма – Solucaps (течни капсули), което гарантира бързо и цялостно усвояване на неговите съставки – Zea Mays (царевична коса) и фолиева киселина, от организма. Важно предимство, което ни гарантира ефективна профилактика и грижа при различни проблеми с венците като пародонтит.