зъби

Както всички знаем едно от първите неща, което хората забелязват у другите е усмивката и зъбите. Поради тази причина е важно зъбите да бъдат винаги бели, усмивката привлекателна. Ще дадем няколко съвета за поддържането на белотата на зъбите – гаранция за завидно красива усмивка.

1. Не забравяйте да посещавате редовно вашия стоматолог
Добре е да посещавате вашия стоматолог за почистване на зъбите на всеки 6 месеца. Възможността за професионално избелване също не е за пренебрегване. Цената може да е висока, но резултатите си заслужават.

2. Мийте зъбите си два пъти дневно
Миенето на зъбите сутрин и вечер, всеки ден, е от съществено значение за здравето и белотата на зъбите. Използвайте подходящи пасти и не забравяйте да почиствате зъбите си с конец.

3. Ограничете до минимум „оцветяващите“ храни
Бъдете внимателни с кафето, колата, гроздовия сок, чая, червеното вино, боровинките и соевия сос. При консумирането на някои от тези напитки, използвайте сламки или веднага след това мийте зъбите си. Избягвайте газираните напитки и окисляващите храни, защото те разяждат зъбния емайл и правят вашите зъби по-податливи на потъмняване и петна.

4. Спрете тютюнопушенето
Пушенето не само причинява белодробни болести, но също така никотинът от цигарите уврежда зъбния емайл. Най-добрият вариант е да откажете цигарите, за да запазите здравето и красивата си усмивка.

5. Носете сребърни бижута
Колкото и странно да ви звучи, носенето на жълто злато създава впечатление, че зъбите изглеждат по-жълти. Вместо това може да носите сребро или бяло злато. Диаманти, цирконий и бели кристали също правят зъбите да изглеждат по-бели.

Качествено ново решение за здрави, бели и красиви зъби

Всеки стоматолог ще потвърди, че грижите за зъбите са особено важни, както за здравето на устната кухина, така и за общото състояние на целия организъм. Профилактиката на устната кухина е изцяло комплексна дейност, която включва няколко етапа, най-важният от които несъмнено е редовното и правилно почистване на зъбите. Следващият момент е профилактика с редовни прегледи и навременно лечение на появили се малки кариеси. И на последно място (но не и по значение) е приемът на природен продукт за укрепване на цялостното състояние на устната кухина. Такъв е Инсадент / Insadent® – природен продукт, съдържащ екстракт от царевична коса и фолиева киселина, за които е доказано, че оказват противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Според специалистите Инсадент е най-добрата гаранция за доброто здраве на венците и зъбите.