здрави зъби и венци

Зъбите служат за сдъвкване на храната, като до голяма степен от тях зависи и красотата на усмивката ни. Изписани са множество материали за поддържане на тяхното здраве и добър външен вид, което потвърждава важността на тази тема. Ние ще ви предложим няколко полезни съвета, с които ще си осигурите още по-здрави и красиви зъби.

Избягвайте киселите храни и напитки

Доказано е, че киселото вреди на зъбите в не по-малка степен от сладкото. Киселите бонбони, плодовите сокове и газираните напитки са с ниско рН, което разрушава зъбния емайл. Децата са по-застрашени от увреждане на емайла отколкото възрастните. Малчуганите (особено тези на възраст под 10 години) трябва да избягват този тип храни и напитки, тъй като емайла им е все още не достатъчно здрав.

Пазете зъбите си от нараняване вследствие на употребата на твърди храни като зърната на пуканките и ядките

Консумацията на тези храни крие риск от счупване на зъбите и последващи усложнения.

Не прекалявайте с употребата на избелващи пасти за зъби

Според стоматолозите продължителната употреба на избелващи агенти може да увреди зъбния емайл и да увеличи чувствителността на зъбите към топло, студено, сладко и т.н. Поради това е необходимо да редувате избелващите пасти за зъби с такива, които не съдържат избелващи вещества.

Откажете тютюнопушенето

Установено е, че тютюнопушенето увеличава риска от възпалителни процеси (гингивит) в устната кухина. Освен това катраните в цигарения дим оцветяват зъбите и те придобиват по-тъмен цвят. Често при пушачите се наблюдава и лош дъх или т.н. халитоза.

Не забравяйте за профилактичните мерки, които ще ви спестят редица стоматологични проблеми

Част от тези мерки включват редовна смяна на четката за зъби (на около 3 месеца), миене на зъбите най-малко два пъти на ден, посещение при стоматолог поне веднъж годишно, почистване на зъбната плака. Като допълнение може да отбележим, че природния продукт Инсадент е отлично средство за превенция на дентални проблеми. Поради изцяло естествения си произход и клинично доказан ефект Инсадент е препоръчван от все повече стоматолози и доволни пациенти!