лош дъх сутрин

Няма човек, който да не се е будил с лош дъх сутрин. Проблемът е познат като „физиологична халитоза“ и се дължи на намалената продукция на слюнка по време на сън. За начините за справяне с него си говорим в редовете по-долу.

Старателно почистване на зъбите

Миенето на зъбите е първата и най-важна крача за справяне с лошия сутрешен дъх. За да е ефективно, то трябва да се извършва внимателно и старателно. Почистването на зъбните повърхности (предна и задна) става с въртеливи и вертикални движения на четката. За междузъбните пространства се използват интердентални четки и/или конец за зъби. Устата се жабури с дентална вода.

Използване на стъргалка за език – следваща стъпка срещу лош дъх сутрин

Нощно време организмът отделя токсини, които се наслояват по повърхността на езика. Ако не бъдат почистени и отмити с вода, най-малкото, което могат да причинят е неприятна миризма от устата. Ето защо е важно езикът да бъде почистван със стъргалка минимум веднъж дневно. Най-добре е това да се прави сутрин след ставане от сън.

Поддържане на зъбните протези и ортодонтски апарати чисти

Всекидневното дезинфекциране на зъбните протези и ортодонтските апаратчета е от съществено значение в борбата с лошия дъх сутрин. С помощта на специално създадени таблетки с активен кислород това може да стане за минути. Те почистват и освежават, без да увреждат повърхността на протезата/апаратчето.

Прием на достатъчно вода – полезен навик срещу лош дъх сутрин

Водата е отличен съюзник срещу лошия сутрешен дъх. Всекидневният прием на минимум 1,5-2 л от живителната течност стимулира слюнчения поток и подпомага справянето с проблема.

Едно наум с…

алкохолът, тютюневите изделия и напитките с кафе. Всички те благоприятстват появата на лош дъх на сутринта. Ето защо е добре да се избягват, доколкото е възможно.

Отговорът на природата срещу неприятния лош дъх сутрин и през деня

Ако въпреки всичко лошият дъх не изчезва през целия ден, на помощ идва Инсадент / Insadent®®. Това е продукт, вдъхновен от силата на природа, за профилактика и овладяване на проблеми в устната кухина. Благодарение на комбинацията от стандартизиран екстракт на Царевична коса и фолиева киселина той:

Активните съставки се предлагат в иновативни течни капсули (Solucaps). По този начин се гарантира по-бързо и ефективно действие, а оттам и по-мощен ефект. Продуктът се приема от 1 до 2 капсули дневно непосредствено преди хранене. За постигане на оптимални резултати е желателна по-продължителна употреба.