лош дъх след измиване на зъбите

Неприятната миризма от устата е нещо нормално след ставане от сън или при консумация на храни със специфичен вкус. Но неспособността да се отървете от усещането за лош дъх след измиване на зъбите може да е индикация, че нещо в организма не е наред. В следващите редове споделяме чести причини за лош дъх.

Незадоволителна орална хигиена

Оптималната грижа за устната кухина задължително включва редовно измиване на зъбите (два пъти дневно), но не се изчерпва само с това. Използването на конец за зъби е често пропускана стъпка в ежедневната рутина. Тя обаче, е съществена за здравето на зъбите и венците. Конецът почиства междузъбните пространства, които четката пропуска, като по този начин предпазва от заболявания на венците и образуване на кариеси. Бактериите в устната кухина, които са основните виновници за лош дъх, често се намират именно в кухините на зъбите или в дълбоки джобове.

Някои заболявания и медикаменти – често пренебрегвана причина за лош дъх след измиване на зъби

Перманентно лош дъх понякога може да бъде една от проявите на по-сериозни заболявания в организма. Респираторни инфекции, проблеми със синусите, диабет, заболявания на черния дроб и бъбреците, гастроезофагеален рефлукс и стомашно-чревни проблеми могат да причинят неприятна миризма от устата. Някои медикаменти, чийто страничен ефект е сухота в устата, също влошават дъха. Слюнката има свойството да почиства устната кухина, но когато производството й е намалено се създава риск от повишаване броя на бактериите, причиняващи лош дъх.

Вредни навици могат да доведат до лош дъх след измиване на зъбите в дългосрочен план

Неправилното хранене е косвен фактор, който предизвиква лош дъх. Причината е, че диетата, в която преобладават продукти с високо съдържание на захари „подхранва“ бактериите в устната кухина и осигурява благоприятни условия за развитието им. Употребата на цигари и други тютюневи изделия също е причина за неприятен мирис от устата. Освен това, тютюнопушенето уврежда зъбите и венците, а развитието на заболявания в устната кухина влошава дъха.

Природен продукт, който оказва комплексна грижа за здравето на устната кухина

Инсадент / Insadent®® е изцяло природен продукт, който по естествен начин премахва лошия дъх. Съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg. Комбинацията от двете съставки оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Резултатът е значително по-устойчиви зъби към развитие на кариеси, по-малко зъбни налепи и стабилизиране на зъбите. Продуктът се грижи и за здравето на венците. Препоръчва се при гингивит, пародонтит, сухота в устата и лош дъх. Ефективността на продукта е усилена от иновативнaта фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване на съставките от организма.