лош дъх в устата

Лошият дъх в устата е проблем, който е необходимо да бъде овладян своевременно поради факта, че може да предизвика сериозни поражeния върху самочувствието и социалните контакти на всеки човек. Повечето хора търсят решение за него в спрейовете за уста, бонбоните и дъвките. Както всички знаем обаче то е временно, тъй като съгласете се, че не можем да дъвчем дъвка постоянно.

Кои са най-ефективните начини за елиминиране на лошия дъх в устата?

Хранете се редовно и прекратете употребата на храни, водещи до лош дъх в устата

Лошият дъх в устата може да се дължи на консумирането на храни като чесън и лук. Ако прекалим с приема на алкохолни напитки също можем да бъдем “посетени” от лошия дъх в устата. Дъвката, бонбона или спрея за уста обаче не могат да “изкоренят” причината за неприятния дъх. Гладуването, както и различни видове диети също може да доведат до лош дъх в устата. Ето защо е добре да се въздържаме от тях.

Обърнете внимание на здравословното си състояние

Лошият дъх в устата може да бъде провокиран от заболявания като диабет, цироза на черния дроб, хроничен гастрит, пародонтоза, бронхит и др.

Преустановете употребата на тютюневи изделия

Тютюнопушенето понижава слюноотделянето, което от своя страна причинява задържане на остатъци от храна в устната кухина. Освен това по езика и зъбите се отлагат никотин и катран. Вследствие на изброените два процеса се наблюдава поява на лош дъх в устата.

Почиствайте старателно зъбите си

При миене на зъби с четка и паста трудно се отстраняват хранителните частици, заседнали в междузъбното пространство. В резултат храната, попаднала там започва да гние, което води до лош дъх в устата. Ето защо е добре освен четка да се използва и дентален конец, позволяващ още по-прецизно почистване на зъбите.

Употребявайте редовно Инсадент / Insadent®

Инсадент е научно доказано стоматологично средство. Съдържа фолиева киселина и екстракт от царевична коса. Инсадент е природен продукт, препоръчван от много стоматолози. Доволни пациенти споделят, че лошият дъх намалява значително още след втората седмица от приема на Инсадент.