кървящи венци

Проблемът „кървящи венци“ продължава да се пренебрегва от голяма част от хората. Какви рискове крие неговото неглижиране и как може да се намали опасността ще разберем в редовете по-долу.

Какви опасности крият за здравето кървящите венци?

Пародонтални заболявания

Кървящите венци се асоциират с повишен риск от развитие на възпаление на венците (гингивит). Основният фактор, който благоприятства появата на това заболяване на пародонта, е лошата устна хигиена. При неправилно почистване на зъбните повърхности върху тях се отлага тънък филм, наречен плака. С времето плаката старее, минерализира се и се превръща в зъбен камък, който травмира венечните тъкани и води до появата на кървене. Ако не бъде отстранен своевременно, зъбният камък увеличава обема си и допринася за задълбочаване на възпалителния процес. В случай че инфекцията продължава да се неглижира, тя може да хронифицира и да доведе до пародонтит (пародонтоза).

Сърдечно-съдови заболявания

Редица изследвания сочат, че хората, които страдат от кървящи венци, са изложени на висок риск от сърдечно-съдови проблеми. Причината е, че бактериите, които стоят в основата на възпалението в устната кухина, могат да преминат в кръвообращението. В резултат количеството на т. нар. възпалителни медиатори в кръвта се увеличава и може да се стигне до инфаркт или инсулт.

Какви мерки да се вземат при кървящи венци?

Специалистите са категорични, че спазването на следните ежедневни правила ще помогне на хората с кървящи венци да преодолеят проблема:
1. Старателно почистване на зъбите след всяко хранене.
2. Внимателно използване на конец за зъби, интердентални четки или орален душ за почистване на остатъците от храна в междузъбните пространства.
3. Употреба на антисептична вода за уста за максимално отстраняване на зъбната плака.
4. Ползване на масло от евкалипт. Поради антисептичното си действие то помага при кървящи венци.

Изпитаното природно средство срещу кървящи венци

За да остане проблемът с кървящите венци в миналото и да се намали здравният риск, стоматолозите у нас препоръчват на засегнатите да се доверят на Инсадент / Insadent®. Изцяло вдъхновен от природата, този продукт съчетава в себе си силата на фолиевата киселина и екстракта от Царевична коса (Zea Mays). Двете съставки оказват комплексно положително влияние върху венците и водят до спиране на кървенето. Освен това притежават силно изразено противовъзпалително действие. Неутрализират микроорганизмите в устната кухина и така спомагат за предотвратяване на пародонтални инфекции.
Инсадент се предлага под формата на иновативни течни капсули (Solucaps), които гарантират по-бързото и цялостно усвояване на активните вещества, а оттам и по-мощния ефект. Продуктът има отлична поносимост и е идеален за дългосрочна употреба.