кървене от венците

Кървене от венците е един от най-честите сигнали за проблеми, протичащи в устната кухина. Ако забележите кръв при миене и почистване на зъбите с конец, ето какви могат да бъдат причините:

Гингивит – главна причина за кървене от венците

Гингивитът представлява остро възпаление на венците. При него венците кървят, защото натрупаните плака и бактерии причиняват подуване и инфекция на венците. Ако дълго време пренебрегвате кървенето от венците, гингивитът може да премине в по-тежък стадии на заболяването – пародонтит. При него се появява опасност от загуба на зъби. За да се защитите от заболявания на венците, практикувайте отлична устна хигиена.

Твърде силно четкане на зъбите

Агресивното четкане на зъбите или използване на прекалено твърда за вас четка могат да предизвикат кървене на венците. Много хора погрешно смятат, че по-силното и бързо четкане почиства зъбите по-добре. Всъщност, то нанася повече щети, отколкото носи ползи. За да разберете дали при миене натискате твърде силно, погледнете четката си за зъби. Ако косъмчетата ѝ са изкривени и изтъркани, намалете натиска. Също така обмислете използването на четка с по-меки и тънки косъмчета.

Хормонални промени като причина за кървене от венците

Често се наблюдава кървене от венците в годините от пубертета, през менструацията и бременността. То се дължи на хормоналните промени, протичащи в организма през тези специфични периоди от живота на жените. Това повишава риска от инфекции, следователно и нуждата от подобряване на устната хигиена.

Дефицити на витамини

Липсата на адекватно снабдяване на организма с витамини C и K може да предизвика кървене на венците. За да избегнете дефицити и подобрите състоянието в устната кухина, ежедневно консумирайте богати на посочените витамини храни. Такива са цитрусовите плодове, зеленолистните зеленчуци, картофите, доматите и чушките.

Общи заболявания и прием на определени медикаменти

Заболявания, като захарен диабет, и състояния на кръвта, като хемофилия и левкемия, могат да предизвикат кървене на венците.

Приемът на лекарствени средства за разреждане на кръвта, както и орални контрацептиви, също увеличават риска венците ви да започнат да кървят. При съмнение за кървене на венците от медикаменти, задължително се консултирайте с лекуващия лекар или зъболекар.

Намерете правилното решение на проблема „кървене от венците”

Ако венците ви кървят поради заболявания, като гингивит и пародонтит, Инсадент / Insadent®® ще ви помогне да се справите с проблема!

Природното средство е предназначено за пълна грижа за здравето на венците и зъбите. Представлява специално разработена комбинация от екстракт от Царевична коса и фолиева киселина (Витамин B9) с комплексен и допълващ фармакодинамичен ефект. Продуктът оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Овладява възпалението на венците, спомага за премахване на налепите по зъбите, облекчава кървенето и сухотата в устата, и елиминира лошия дъх.

При заболявания на венците продуктът се дозира по 1 течна капсула, 2 пъти дневно в рамките на 3 месеца. При други състояние се препоръчва прием от 1-2 капсули дневно. Благодарение на естествените активни състави с високо качество, не се наблюдават странични ефекти.