кървене на венци

Има ефективни методи за спиране на неприятното кървене на венци у дома, което най-често е следствие от незадоволителна орална хигиена или заболяване на устната кухина (гингивит или пародонтит). Този проблем е често срещан и не крие сериозни рискове за здравето, ако се хване и овладее в самото начало. Но неглижирането на възпалените венци в дългосрочен план води до образуване на джобове и дори повишава риска от разклащане и загуба на зъби. Затова при често или продължително кървене е препоръчително да обърнете специално внимание на устната хигиена и да се консултирате със зъболекар за установяване на причината и назначаване на подходяща терапия. В следващите редове споделяме няколко съвета как да овладеете кървенето от венците у дома.

Използване на вода за уста

При кървене на венците или за превенция на такова специалистите препоръчват включването на антибактериална вода за уста в ежедневната орална хигиена. Тя убива бактериите и намалява възпалението, като резултатът е облекчаване на подутата и кървяща венечна тъкан. Експертите съветват да изберете вода за уста, която съдържа хлорхексидин или водороден пероксид. Важно е да отбележим, че тази течност се използва за изплакване на устната кухина след почистване на зъбите, но не заменя измиването или използването на конец.

Куркума за спиране на леко до умерено кървене на венци у дома

Куркумата притежава естествени антибактериални и противовъзпалителни свойства. Благодарение на тях нанасянето на паста от куркума върху венците повлиява благоприятно симптомите на гингивит като кървене и подуване. Малко проучване по темата сравнява ефекта от прилагането на куркумин (активната съставка в подправката) и хлорхексидин, който се използва в продуктите за устна хигиена. Изследователите откриват, че противовъзпалителният ефект при използване на двете вещества по 10 мин, 2 пъти дневно е доста сходен. Куркумата има наситен жълт цвят, но след хубаво изплакване на устата, не оцветява зъбите. Някои хора дори я използват за избелване в комбинация със сода за хляб.

Витамин С и витамин К

За здравето на устната кухина е необходимо да си набавяте достатъчно витамин С и витамин К чрез диетата или под формата на добавки. Проучване доказва, че при хора с ниски нива на витамин С в организма по-често се наблюдава неприятното кървене на венците. Предполага се, че причината е проблем с микросъдовете от кръвоносната система. Дефицитът на витамин К удължава времето, необходимо за съсирване на кръвта. Затова при недостиг в тялото отново се наблюдава по-продължително кървене от венците.

Към изброените препоръки, добавете прием на изцяло натурално средство за превенция и спиране на неприятното кървене на венци

Инсадент / Insadent®®  е природен продукт, създаден с грижа за здравето на устната кухина. Съставът му е рационално съчетание на висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg. Тази комбинация помага за профилактика и спиране на кървенето от венците, защото оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Продуктът се използва успешно за лечение на най-честите венечни заболявания гингивит и пародонтит. Иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули) осигурява бързо и цялостно усвояване на активните съставки от организма. Приема се по 1-2 капсули дневно, като за оптимални резултати се препоръчва продължителна употреба (минимум 3 месеца). Продуктът е напълно безопасен. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти.