лош дъх от устата

Време е да сложим край на лошия дъх (халитоза), който за мнозина предизвиква смущение и безпокойство в социален аспект. Ако страдате от неприятните симптоми на халитоза, не сте сами. Оказва се, че около един на всеки четирима души се оплаква редовно от лош дъх. Обикновено причината за неприятната миризма от устата е натрупването на бактерии в устната кухина. Намирането на правилния баланс между полезни продукти и промени в начина на живот, които работят за вас, е от ключово значение за окончателното премахване на лошия дъх. В следващите редове вижте няколко стратегии за справяне с халитозата, които си струва да опитате още сега!

Почистване с конец – слага край на лошия дъх

Лошата орална хигиена създава перфектни условия за растеж на бактерии в устната кухина, причиняващи лош дъх. Ето защо препоръчваме да добавите още една стъпка преди измиването на зъбите – почиствайте с конец. Тази хигиенна техника отстранява бактериите, плаката и остатъците от храна от междузъбното пространство, което е труднодостъпно за четката за зъби. Достатъчно е да почиствате зъбите с конец веднъж на ден, за предпочитане преди вечерното измиване с четка и паста. За допълнителна свежест и окончателно премахване на лошия дъх, след измиване на зъбите, се препоръчва промивка на устната кухина с вода за уста.

Заложете на продукти за орална хигиена с цинк

Цинкът е от съществено значение за поддържането на здрави венци. Минералът намалява възпалението и понижава риска от развитие на гингивит и пародонтит. Заболяването на венците и лошият дъх често вървят ръка за ръка. Всъщност хроничният лош дъх често е един от първите предупредителни знаци, че нещо не е наред с венците. Също така проучване доказва, че цинкът помага за потискане растежа на няколко вида бактерии в устата, които причиняват неприятен дъх. Ето защо, ако се борите с халитозата, си струва да заложите на пасти за зъби, вода за уста и други продукти, които съдържат цинк.

Не забравяйте почистването на езика

Езикът може потенциално да задържа бактерии и плака точно както зъбите и венците. Почистването на езика с помощта на стъргалка за език може да помогне за премахването на тези вредни вещества, които допринасят за лошия дъх. Премахването на микробите и другите частици, които образуват бял филм върху езика, освен срещу лошия дъх, помага и за подобряване на вкусовите рецептори.

Прием на природен продукт слага край на лошия дъх

Специално създаден с грижа за устната кухина, Инсадент / Insadent® е природното средство, което помага за отстраняване на лошия дъх. Продуктът комбинира в състава си фолиева киселина и стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса с високо качество. Предлага се във високотехнологична фармацевтична форма – течни капсули (Solucaps), които гарантират бързо и цялостно усвояване на активните съставки от организма.

Натуралното средство се препоръчва за профилактика и лечение на най-разпространение проблеми с венците и зъбите като гингивит, пародонтит, сухота в устата и лош дъх. Най-добри резултати се наблюдават при продължителен прием. Дозира се по 1 течна капсула, 2 пъти дневно. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти. Може да закупите от аптеките в страната и онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.