здравето на венците и зъбите

Добрата устна хигиена е много важна за поддържане на здравето на венците и зъбите, което пък сериозно допринася за доброто състояние на целия организъм. Стриктната хигиена обаче невинаги е достатъчна за превенция на заболяванията, които засягат зъбите и венците.

Затова е необходимо разнообразно и пълноценно хранене, с което организмът да си набавя всички необходими витамини, някои от които имат незаменим позитивен ефект върху устната кухина.

Витамин С например е едно от най-заслужаващите доверие средства за намаляване кървенето на венците. Приеман успоредно с биoфлавоноидите, даващи естествената пигментация на плодовете и зеленчуците, витамин С намалява формирането на зъбна плака, която предизвиква появата на кариеси. С изявеното си антиоксидантно действие витамин С спомага и за заздравяване на съединителната тъкан, формираща венците.

Също толкова важно антиоксидантно действие притежава и витамин Е, който също допринася за заздравяването на венците.

Витамин А от своя страна ускорява зарастването на венците и преодоляването на възпалителните процеси в пародонталната тъкан. Недостигът му може да намали устойчивостта срещу инфекции. Витамин А има важна роля в поддържането на лигавицата и меките тъкани във венците в добро състояние.

Също толкова важен е и оптималния прием на витамин Д, който подпомага усвояването на калция, необходим за изграждането и поддържането на здрави зъби.

Все пак като най-неотменен се посочва приема на достатъчно количество витамини от групата В. Те са водоразтворими и не се натрупват в организма, т.е. трябва да се набавят ежедневно. Един от най-важните за денталното здраве витамини от тази група – витамин В9, известен като фолиева киселина, е включен като активна съставка в природния продукт Инсадент. Това е комплексен продукт с противовъзпалително и регенериращо действие.

Инсадент допринася за възстановяване на тъканите в устната кухина, спира резорбцията на алвеоларната кост и стимулира производството на слюнка. Всичко това има изключително позитивен ефект за състоянието на устната кухина и би следвало да превърне Инсадент в неразривна част от мерките, които всеки предприема за поддържане на денталната си хигиена.