зъби

Задължителното посещение при стоматолог поне два пъти годишно може да ви спести месеци в стоматологичния кабинет за „основен ремонт“ в устната кухина.

Грижата за зъбите започва още преди раждането

Вътреутробното развитие на детето е чудо на природата, създавайки човек от една единствена клетка. В процеса на формиране на органите и тъканите в областта на лицето, в челюстните кости се залагат зародишите както на временните, така и на постоянните зъби. Човекът, подобно на другите бозайници, развива два комплекта зъби – временни и постоянни. Тяхната първична класификация настъпва още по време на вътреутробното развитие на плода. Балансираното хранене на майката и приемането на достатъчно количество калций именно в този период е много важно за растежа на здрави и добре оформени зъби.

Изградете навици за хигиена на зъбите на вашето дете!

Периодът до поникване на първите постоянни зъби (до 6-годишна възраст), е гратисен период в който детето задължително трябва да е усвоило навици как да се грижи само за зъбите си. Препоръчително е това да започне към 3 години, като децата най-добре се учат на подражание. Временните зъби са важни, тъй като участват в правилното оформяне на челюстите и правилното позициониране на поникващите постоянни зъби.
Първите постоянни зъби поникват след 6-годишна възраст. Важно е да водите често детето си при стоматолог в този период, тъй като новопоникналите постоянни зъби трябва да се поддържат добре. Те са много важни, тъй като се очаква да ни служат през целия ни живот.

Добрата профилактика на венците и зъбите – предпоставка за добро здраве

Тялото ни има нужда от качествена „поддръжка“, за да работи и да ни служи добре. Заболяванията са признак на нарушен баланс и „умора“ на тъканите и органите. Нужни са грижи, добър режим на хранене и съвсем не бива да сме учудени, когато здравето ни се разклати, ако не сме се погрижили навреме. Зъбите, макар и най-твърдата субстанция в човешкото тяло, се амортизират с годините и с напредване на възрастта е възможно да изгубим част от тях, поради различни причини. Не забравяйте, че поддържането на високо ниво на устна хигиена е от изключително значение за профилактиката на възпалителни процеси на венците. В това отношение природния продукт Инсадент / Insadent® оказва пълна подкрепа за всички, които искат да полагат качествена грижа за състоянието на зъбите и венците си.