как да спрем кървене на венците

Как да спрем кървене на венците? Това е въпрос, който си задават мъже и жени от различи възрасти. Разберете какво да правите, ако и вие сте сред засегнатите.

Ето как да спрем кървене на венците

Как да спрем кървене на венците? С удвоена грижа за устното здраве!

Полагането на повече грижи за устната кухина е важна крачка за спирането на кървенето от венците. Зъбите задължително трябва да се мият два пъти на ден (сутрин и вечер) по 3 минути. Това време е достатъчно, за да се почистят старателно всички зъбни повърхности. Целта е да се премахне плаката, която в голяма степен е отговорна за проблемите с венците и зъбите. Изключително важно е миенето на зъбите да се извършва правилно, без да се прилага излишен натиск. Използването на конец за зъби поне веднъж дневно е най-добрият начин за почистване на труднодостъпните междузъбни пространства. Жабуренето с вода за уста е финалният щрих в грижата за зъбите и венците. И последно, но не на последно място, идва редовното посещаване при стоматолога.

Повишено внимание към средствата за устна хигиена и начина на използването им

Неправилно подбраните средства за устна хигиена също могат да са причина за кървене на венците. В голяма част от случаите употребата на четка за зъби с прекалено твърд косъм раздразва венците. Ето защо повечето стоматолози препоръчват по-мека четка, която нежно отстранява плаката и масажира венците.

Доста често до нараняване на венците се стига след неправилно използване на конец за зъби и оказване на твърде голям натиск върху меката тъкан. Конецът трябва да се използва внимателно, за да не се травмират венците.

Промяна в диетата – възможен отговор на въпроса как да спрем кървенето на венците

Хранителният режим също има пряко отношение към кървенето на венците. Храните с високо съдържание на захар или прости въглехидрати повишават риска от проблеми в устната кухина, тъй като осигуряват идеални условия за по-нататъшно образуване на плака. С оглед на това трябва да се следва режим с по-малко захар.

Внимателно с лекарствата

Определени медикаменти увеличават възможността от венечно кървене. Примери за такива са обезболяващи лекарства без рецепта, които разреждат кръвта. Решението в този случай е намаляване на дозата или замяна на лекарството.

Още един начин как да спрем кървене на венците

Инсадент / Insadent® е изцяло природно средство, препоръчвано от стоматолозите у нас за справяне с кървящи венци. Рационалното съчетание от фолиева киселина и екстракт от Царевична коса стои в основата на положителното действие на продукта. Съставките оказват противовъзпалителен и регенериращ ефект върху съединителната и епителна тъкан в устната кухина. Грижат се за здравето на венците и укрепват зъбите. Намаляват риска от сериозни венечни заболявания (гингивит и пародонтит).

Инсадент е безопасен и има отлична поносимост. Дозира се по 1 течна капсула 2 пъти дневно. За постигане на оптимални резултати се препоръчва по-продължителен прием.