зъбна плака

Всички знаем, че за да имаме здрави зъби и красива усмивка е необходимо редовно да използваме четката си за зъби. Да почистим идеално устната кухина само с четка обаче не е достатъчно. Дори употребата на вода за уста не може да осигури цялостна протекция на зъбите.

Доказано е, че зъбната плака лесно се прилепва дори към гладката повърхност на зъбите, като често се натрупва и в междузъбните пространства. Плаката е основна причина за образуване на кариеси, локализирани в контактната повърхност или в гингивалната основа на зъбната коронка. Един от ефективните начини за премахването й от междузъбните пространства е чрез употребата на дентален конец. Добре е конеца да се използва веднъж дневно, вечер, след почистването на зъбите с четка.

Как да използваме дентален конец?

1. Откъснете конец, дълъг 35-40 см и усучете краищата му около показалците си, но не много плътно, за да не се нараните по време на почистването.

2. Разположете конеца между два зъба и след това с внимателни движения назад и напред го плъзнете в междузъбното пространство без да натискате. В противен случай той може да се вреже във венеца и да се стигне до кървене и болка.

3. След като конецът попадне в междузъбното пространство го увийте около един от двата зъба така, че да прилепне плътно около повърхността му. Изтеглете конеца с вертикално движение нагоре като прилагате лек натиск, за да изчистите зъба. Описаните действия се повтарят за всяко междузъбно пространство. За по-лесното изпълнение на процедурата може да застанете пред огледалото.

Всички тези действия ще ви помогнат да премахнете остатъците от храна в междузъбното пространство и ще предотвратят образуването на зъбна плака. За да усилите ефекта от употребата на денталния конец специалистите препоръчват употреба на природното стоматологично средство Инсадент. Инсадент съдържа изцяло естествени съставки – екстракт от царевична коса и фолиева киселина. Чрез проведени клинични проучвания е доказано, че продуктът спомага за намаляване на зъбната плака. Приложението на Инсадент успоредно с дентален конец осигурява цялостна защита от натрупване на зъбна плака. По този начин вие поддържате здравето на зъбите си както и красивата си усмивка!