как да лекуваме кървящи венци

Ново проучване дава отговор на въпроса как да лекуваме кървящи венци в домашни условия. Изследователи предполагат, че ниските нива на витамин С в кръвта могат да са причина за развитие на гингивит или пародонтит. В следващите редове споделяме повече за двете състояния и последствията от дефицит на витамин С.

Гингивит или пародонтит?

Когато венците кървят, това често е признак на основен проблем, свързан със здравословното състояние на устната кухина. Ранният стадий на възпаление на венците се нарича гингивит, а симптомите включват подуване и кървене. Ако състоянието не се лекува възпалението става хронично и тогава говорим за пародонтит. Тъканта на венците се уврежда и те се отдръпват от зъбите. Образуват се джобове, а с напредване на времето пародонтитът може да предизвика разклащане и загуба на зъби.
Заболявания, които повишават риска от развитие на гингивит или пародонтит са диабет и нарушения в имунната система. Вредните навици като тютюнопушене и прекаляване със сладкишите също са предпоставка за възпаление на венците. Традиционно грижата за здравето на устната кухина включва редовно измиване на зъбите и използване на конец за почистване на труднодостъпните пространства.

Ново изследване установява, че липсата на витамин С може да е основна причина за кървящи венци

Авторите на проучването анализират данните от 15 клинични изпитвания с общо 1140 участници в сравнително добро здравословно състояние. Те стигат до извода, че при хората с по-ниски нива на витамин С в кръвта, по-често се наблюдава кървене от венците или получаване на кръвоизлив в ретината на окото. При компенсиране на дефицитите чрез прием на храни или добавки, които съдържат витамин С е възможно кървенето да намалее. Авторите смятат, че причината за кървене обикновено е свързана с проблеми в микросъдовете от кръвоносната система. Затова екипът препоръчва при поява на кървене от венците, освен подобряване на устната хигиена, да се потърси и първопричината за проблема.

Предположението, че недостигът на витамин С е свързан с кървене от венците се потвърждава от корейско проучване, публикувано в PLOS ONE. Резултатите показват, че участниците в изследването, които не са си набавяли необходимите количества витамин С са 1,16 пъти по-предразположени към развитие на пародонтоза в сравнение с тези, при които не се наблюдават дефицити.

Природен продукт дава отговор на въпроса „Как да лекуваме кървящи венци“ по напълно натурален начин

Инсадент / Insadent®® е природен продукт, който по естествен начин се грижи за здравето на устната кухина. Съставът му включва висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса (Zea Mays) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg. Рационалната комбинация оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Продуктът оказва цялостна грижа за здравето на венците. Подходящ е за превенция и лечение на гингивит и пародонтит. Ефективността е усилена от иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване на съставките от организма. Дозира се по 1 до 2 капсули дневно, което прави продуктът икономически изгоден и улеснява придържането към терапията.