проблеми с венците във всяка възраст

Във всяка отделна възраст се изправяме пред различни проблеми с венците и зъбите, с характерните им особености. Познавайки тези състояния, можем да полагаме адекватни грижи за профилактиката им.

Превантивните стъпки са общи в съответните възрастови групи, с тази разлика, че трябва да се изпълняват по-стриктно с напредване на възрастта. Като изключим проблемите с венците и зъбите в детска възраст, които изискват по-специфични грижи, след юношеството може да се разчита на универсално средство за поддържане на денталното здраве, справяне и превенция на проблемите с венците.

Проблеми с венците при деца – превенция

В ранна детска възраст състоянието на устната кухина зависи преди всичко от превантивните грижи на майката през бременността. Задължителен е приемът на фолиева киселина за правилното формиране на лицево-челюстните структури на плода. В допълнение е необходим и оптимален прием на калций за изграждането на зъбните зародиши на бебето. След раждането, с появата на първите зъби трябва да се полагат грижи за редовното им почистване от формираната плака особено когато бебето вече се храни разнообразно. Макар и не толкова важни, колкото при постоянните зъби, грижите за млечните зъби при малките деца не бива да се подценяват, защото може да доведат до различни проблеми с венците. Превенцията им зависи основно от редовните грижи в бебешка възраст и от усвояването на правилни дентални навици по време на подрастването.

Проблеми с венците в активна зряла възраст

Проучванията показват, че още след 30-годишна възраст много хора развиват пародонтоза – най-сериозното заболяване на венците, което доскоро се считаше за проблем основно на възрастните хора. Около една четвърт от хората в зряла предпенсионна възраст имат хронични дентални проблеми като кървене и оголване на венците, гингивит, разклащане и загуба на зъби и др. За тези проблеми допринасят както някои хронични здравословни проблеми и страничните ефекти от лечението им, така и недостатъчно добрата устна хигиена.

Проблеми с венците при възрастни хора

Много малък процент от възрастните хора имат запазени свои зъби. Повечето от тях разчитат на протези и зъбни импланти, а главна причина за това са последствията от влошаващите се с възрастта проблеми с венците. По-големият проблем обаче идва от това, че много малко възрастни хора полагат превантивни грижи срещу денталните проблеми, които ги застрашават.

За хората от всяка зряла възрастова група е важно да знаят, че може да разчитат на доказано ефективни и изцяло природни средства за подобряване състоянието на устната кухина.

За здрави венци и зъби в зряла възраст

Универсално средство за обгрижване на венците и зъбите в детска възраст е приемът на достатъчно флуор и редовното почистване на венците и млечните зъби. В зряла възраст обаче грижите трябва да са по-сериозни и универсално средство за допълването им е природният продукт Инсадент / Insadent®.

Инсадент заздравява тъканите в устната кухина. Спомага за стягане на венците, повишаване на слюноотделянето и стопиране резорбцията на алвеоларната кост. Приемът на Инсадент е идеалното средство за превенция на проблемите с венците и произтичащите от тях зъбни проблеми след юношеска възраст.