какво разваля зъбите

В публикацията ще разкрием какво разваля зъбите и защо е важно да се преустановят вредните навици, които увреждат денталното здраве.

Какво разваля зъбите – пет ежедневни вредни навика

Тютюнопушене – навикът, който най-точно отговаря на въпроса „Какво разваля зъбите”
Тютюнопушенето повишава риска от заболявания на венците и злокачествени заболявания на устната кухина. Пълното отказване от пушене и употреба на тютюневи изделия е най-добрият начин за подобряване на здравословното състояние и запазване на зъбите и венците здрави.

Консумация на газирани, спортни и алкохолни напитки

Високата киселинност и съдържание на захар в газираните и спортните напитки влошават емайла, водят до поява на кариеси, чувствителност на зъбите и други дентални проблеми. Консумацията на алкохолни напитки възпрепятства продукцията на слюнка. Сухотата в устата (ксеростомия) повишава опасността от разваляне на зъбите и лош дъх (халитоза).

Агресивно миене на зъбите

Много хора погрешно смятат, че ако мият зъбите си по-енергично и с по-голям натиск, ще свършат задачата по-бързо и ефективно. Истината е, че агресивното четкане на зъбите може да нарани емайла и да разрани венците. Вместо това, е добре зъбите да се мият в продължение на две минути с правилни движения и без излишен натиск. За да сте сигурни, че сте премахнали частичките храна между зъбите, използвайте конец и вода за уста.

Стягане на челюстите и скърцане със зъби

Стискането на челюстите и скърцането със зъби причиняват болка, скованост и главоболие, и могат да доведат до изместване на челюстта и изтъркване на зъбите. За да се преборите с тези вредни навици и да запазите денталното си здраве, потърсете помощта на стоматолога си.

Използване на зъбите като инструмент

Използването на зъбите като инструмент за отваряне на пакети или държане на предмети е вреден за мнозина навик, чийто риск за денталното здраве е подценен. Използването на зъбите не по предназначение повишава опасността от счупване и загуба на зъби.

След като посочихме какво разваля зъбите, нека предложим и решение за подобряване на денталното здраве!

Всеки човек, преустановил изброените вредни навици, е добре да стартира прием на природен продукт, който да се погрижи за здравето на венците и зъбите. Натуралното средство, което успешно може да свърши тази важна задача, е Инсадент / Insadent®®.

Инсадент е продукт, който оказва благоприятно действие върху зъбите, венците и цялата устна кухина. Има противовъзпалителен ефект върху венците и регинериращо действие върху съединителната и епителната тъкан в устната кухина. Намалява разклащането, увреждането и опасността от загуба на зъби. Спомага за изчистване на натрупан зъбен камък и плака, увеличава продукцията на слюнка и се справя с лошия дъх. Може да се използва при протичащ дентален проблем, както и за превенция на такъв. Безотказните си благоприятни ефекти дължи на комбинацията от естествени съставки – фолиева киселина и екстракт от Царевична коса. Инсадент няма противопоказания дори при продължителна употреба.