избелване на зъби

Модерните методи за избелване на зъби

Всички знаем, че с течение на времето и най-белите зъби започват да губят белотата си поради най-различни причини като например зъбен камък, зъбна плака, сухота в устата и много други.
В днешно време е много модерно зъбите да се избелват по системата Air Flow. Този метод сам по себе си представлява един от съвременните начини за извършване на професионална устна хигиена. С помощта на Air Flow от повърхността на емайла се отстраняват налепите по зъбите. Зъбите се обработват с вода и частици сода, подаваща се под налягане. Но освен методите, предлагани от повечето стоматолози, зъбите може да бъдат избелени и по естествен път в домашни условия.

Начини за избелване на зъби в домашни условия

В настоящата статия ще отделим малко повече внимание на избелване на зъбите със сода за хляб като изпитано средство, познато ни още от древни времена.
Всички сме чували за избелване с хлебна сода – един от най-старите методи. Единственото, което трябва да направите е да нанесете содата върху влажна четка и с нея да започнете да търкате повърхността на зъбите, като не забравяте да триете и венците. Содата за хляб действа върху зъбите и венците като мек абразив, който прониква в микропукнатините на емайла и премахва всички пигменти и отлагания. Алкалното й действие пък помага за отстраняване на образуваната зъбна плака, а при възпаление на венците атакува микроорганизмите, причинители на процеса. Освен всичко казано, содата е и много добро средство против лош дъх, тъй като неутрализира киселинните радикали на ароматните съединения, отговорни за този проблем. Препоръчително е да се използва няколко пъти седмично след почистване с обикновена паста. По честото третиране с нея би могло да повреди зъбния емайл.
Содата действа ефективно в комбинация и с други компоненти като сол например. За целта е необходимо да смесите 2 ч. лъж. сода бикарбонат и 2 ч. лъж. сол в една чаша и след измиване на зъбите с обикновена паста да нанесете сместта върху зъбите. Оставете да подейства около 20 минути и изплакнете.
Друг начин за избелване в домашни условия е да си приготвите домашна паста за зъби. Смесете 5 ч. лъж. сода и 1/2ч. лъж. сол и към тях добавете растително масло (за предпочитане зехтин). Добавете 8 капки етерично масло от мента и получената смес използвайте като естествена паста за зъби.
Освен всичко казано дотук е важно да споменем, че основен принцип в поддържането на добрата устна хигиена е редовното миене на зъбите – поне два пъти дневно – сутрин и вечер.

Кой природен продукт допринася за поддържане на добра устна хигиена и здрави зъби?

Специалистите препоръчват Инсадент / Insadent® като допълнение към ежедневната устна хигиена – гаранция за здрави венци и зъби. Природният продукт съдържа екстракт от царевична коса и фолиева киселина, за които е доказано, че оказват противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Поради тази причина Инсадент допринася за намаляване на вредните бактерии в устната кухина, което го прави идеално допълнение към ежедневната грижа за зъбите и венците.

 

Save