здрави венци

За поддържането на здрави венци и зъби от най-съществено значение са 2 фактора:

1. Редовно провеждане на стоматологичен преглед.

2. Придържане към препоръките на денталния специалист, съобразени с индивидуалните нужди на всеки отделен пациент.

Ето кои са 6-те най-често давани от стоматолозите съвети за здрави венци и зъби, доказали ефективността си с времето

В основата на това, да имаме здрави зъби и венци стои правилното отношение към поддържането на устна хигиена. Важно е да се знае, че:

1. Денталното здраве е предпоставка за доброто общо състояние на целия организъм. Проблемите с венците и зъбите се асоциират с повишен риск от инфаркт и други сърдечни проблеми, увреждане на зрението и др.

2. Не трябва да се чака появата на дентални проблеми, за да се потърси стоматологична помощ. За поддържане здравето на устната кухина от ключово значение е профилактиката. Само така може да се установят проблеми с венците и зъбите своевременно, още преди появяването им.

3. Четкането на зъбите 2 пъти на ден и премахването на плаката е важно за защитата от кариес. Плаката е основният причинител на кариеси, а редовното четкане на зъбите е основният механизъм за своевременното й отстраняване.

4. Подобряването на хранителните навици е в пряка връзка с намаляването на риска от проблеми с венците и зъбите. Богатите на прости захари храни стимулират растежа на бактериите в зъбната плака, предизвикващи кариеси. Избягването приема на подобни продукти е важно за поддържането на здрави венци и зъби.

5. Денталните проблеми не отшумяват сами, а ако не се лекуват се влошават. Всяка препоръка на денталните специалисти трябва да се изпълнява за колкото се може по-бързо възстановяване здравето на устната кухина.

6. Поддържането на здрави венци и зъби е лесно. Към редовните прегледи при специалист, ежедневното четкане на зъбите и подобряването на хранителния режим е достатъчно да се прибави само още една стъпка. Тя включва редовният прием на Инсадент / Insadent®. Този природен продукт е идеалното допълнение към устната хигиена за успешно справяне със сухота в устата, гингивит, пародонтоза и лош дъх.