зъбни протези проблеми

Носенето на зъбни протези е отлична алтернатива при липсващи зъби, която обаче, може да причини някои проблеми в устната кухина.

Раздразнение на венците

Зъбните протези могат да причинят сериозни проблеми с венците. По тях могат да се появят ранички и да се изпитва непрестанно раздразнение. Протезите често не успяват да се фиксират добре, а постоянното раздвижване може да бъде особено болезнено и вредно за венците. Прекомерният и не добре разпределен натиск върху определена област от венците може да възпали мястото. Това, от своя страна, може да затрудни нормалното хранене.

Проблеми с хигиената при носене на зъбни протези

Хората със зъбни протези трябва да бъдат особено стриктни в спазването на устна хигиена. Но често именно тя се пренебрегва поради незнание или неглижиране. В много случаи носещите протези не ги почистват добре и забравят за редовната им поддръжка. Не използват подходящи измиващи продукти и заспиват, без да ги свалят. Тези грешки могат да доведат до поява на редица проблеми в устната кухина. Носещите изкуствени зъби не бива да забравят, че освен тях, трябва да почистват всекидневно венците, езика и небцето си.

Инфекции

Използването на протези може да стане причина за поява на инфекции в и около устата. Често срещани са хейлит и стоматит.

Хейлитът е болезнена инфекция, която причинява възпаление и напукване на ъгълчетата на устата. Възниква при свръхрастеж на гъбички, който може да бъде в резултат на неправилно поставени протези.

Стоматитът е инфекция, която обикновено се появява по протежение на горните зъбни протези. Симптомите за развитието ѝ включват малки червени подутини по небцето или общо зачервяване под горните протези. Хората с протези, които страдат от диабет, не спазват добра устна хигиена или приемат определени медикаменти, са най-уязвими към развитие на стоматит.

Сухота в устата

За развитие на ксеростомия (сухота в устата) има много причини. Сред тях са някои заболявания, прием на определени лекарства, пушене и напредване на възрастта. Често хората, носещи протези, се сблъскват с един или няколко от тези рискови фактори. В комбинация със самите зъбни протези, сухотата в устата може да се превърне в сериозен проблем. Освен че възпрепятства правилното и удобно носене на протезите, ксеростомията предразполага и към бактериални и гъбични инфекции в устната кухина.

Работещо решение за справяне с посочените проблеми при носене на зъбни протези

Всички описани проблеми, възникващи при носене на зъбни протези, могат да бъдат овладяни с помощта само на един продукт. Това е природното средство за поддържане на добро здраве на устната кухина Инсадент / Insadent®®. Продуктът оказва комплексен фармакодинамичен ефект с противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Допринася за заздравяване на венците и предпазването им от раздразнения и заболявания. Усилва производството на слюнка и намалява нейния вискозитет. Така пази устата от инфекции и подпомага удобното използване на зъбните протези. Бори лошия дъх и подпомага добрата хигиена в устната кухина при носене на изкуствени зъби. Безотказният си ефект дължи на специално разработена комбинация от взаимно допълващи се активни съставки – екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса и фолиева киселина (Витамин B9).