Зъбните протези

Грижите за зъбите и венците са нещо, което на практика е по силите на всеки, който възприема сериозно ползата от добро дентално здраве. От друга страна методите за протезиране и поставяне на импланти при хора, загубили един или няколко зъба, е скъпа процедура, която не е по джоба на всеки. Това особено силно важи за пенсионерите и възрастните хора, които са основни потърпевши на усложненията на проблемите с венците и са най-масовата група потребители на зъбни протези.

Според стоматологичните данни поне 1 милион пенсионери у нас се нуждаят от зъбно протезиране, т.е. повече от половината от възрастните хора. В това число не са включени все повечето млади хора, при които липсата на добра устна хигиена води до същото последствие.

Загубата на зъб се случва по различни причини. Основната от тях, особено при възрастните хора, е стопяването на алвеоларната кост, която държи зъба захванат за челюстта и стабилен в основата му. Стопяване на алвеоларната кост е едно от последствията от дейността на бактериите в устната кухина. Друг ефект от присъствието им там е свързан с появата на зъбни кариеси и възпаления на венците, водещи до гингивит и последваща пародонтоза. Крайният ефект е образуването на костни джобове около зъбите и постепенно оголване на техните шийки и корени, разклащането и падането на зъбите.

Това състояние, налагащо поставянето на зъбна протеза за възстановяване на нормалната възможност за хранене, може да бъде избегнато при предприемане на навременни мерки за справяне с гингивита и пародонтозата.

Това е постижима цел с приема на Инсадент. Активните съставки на този изцяло природен продукт имат противовъзпалително действие и спомагат за регенерацията на съединителната тъкан на венците. Освен това спират стопяването на алвеоларната кост и допринасят значително за запазването целостта на зъбните редици, помагайки за заздравяването на връзката на зъбите с челюстта и намаляването на риска от загубата им.