здрави венци

Жените, които планират да се сдобият с наследник в близко бъдеще, трябва да полагат стриктни грижи за здравето на своите венци. Това е апелът, отправен от експерти от Американската академия по пародонтология и Европейската федерация по пародонтология. Какво налага опазване здравето на венците и как да се постигне то ще узнаете в настоящата статия.

Защо дамите, които желаят да изпитат трепетите на майчинството, трябва да се стремят да имат здрави венци?

Макар да изглежда, че здравето на венците на бременната жена няма нищо общо със здравето на плода, по всичко личи, че те са тясно свързани. Изследванията в тази насока са показателни. Оказва се, че жените, които имат възпалителни заболявани на венците (гингивит, пародонтит) са изложени на висок риск от раждане на дете с критично ниско тегло или преждевременно раждане.

Специалистите от Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ напомнят, че когато новороденото е с тегло между 1000 и 2499 гр, то е застрашено от редица здравословни проблеми в дългосрочен план. Забавянето на интелектуалното развитие и на моторните умения са само част от опасностите, които го грозят. Недоносените деца пък твърде често се сблъскват с респираторни, зрителни, слухови и храносмилателни нарушения.

„Негативните последици от възпалените венци за плода са реални и не бива да се пренебрегват. Ето защо приканваме бъдещите майки да полагат повече грижа за своето пародонтално здраве“, единодушни са експертите.

Как жените, планиращи бременност, да подсигурят здравето на своите венци?

От Американския колеж по акушерство и гинекология (ACOG) наскоро публикуваха изявление с цел да се насърчат дамите, които планират да забременеят, да поддържат крехкото здраве на венците. Правилното четкане на зъбите, почистването на междузъбните пространства с конец за зъби и провеждането на рутинни стоматологични прегледи са в основата на доброто орално здраве. Те даряват жените с ослепителна усмивка и им помагат да предотвратят голяма част от усложненията за плода.

Кое е най-безопасното и ефективно природно средство за здрави венци, на което могат да разчитат дамите, които възнамеряват да заченат?

Жените, които имат намерение скоро да създадат потомство, могат да се доверят на Инсадент / Insadent®, за да имат по-силни и здрави венци, преди да забременеят. Тримесечният прием на този 100% натурален продукт ще им помогне да осигурят перфектна хигиена на цялата устна кухина и да се предпазят ефективно от гингивит и пародонтит. Безкомпромисната защита, която Инсадент предоставя срещу пародонталните заболявания, се дължи на уникалната комбинация от фолиева киселина и стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса във всяка капсула. Редица клинични и лабораторни данни показват, че активните съставки оказват допълващ и комплексен ефект с противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Освен за лечение и профилактика на заболявания на венците и пародонта Инсадент се използва успешно и за овлажняване на устата и премахване на лошия дъх. Поради изцяло природния си състав продуктът може да се приема продължително време без абсолютно никакъв риск от нежелани реакции.