за здрави венци

В настоящата статия имате възможност да се запознаете с изпитани съвети за здрави венци. Обърнете им нужното внимание и ги приложете на практика, за да се радвате на отлично орално здраве.

Работещи съвети за здрави венци

Хранете се здравословно

Придържането към балансиран хранителен режим е от съществено значение не само за теглото, но и за здравето на венците. Стремете се в ежедневното меню да присъстват повече храни, богати на ценни витамини и минерали. Ако нямате лактозна непоносимост, нямате причина да избягвате млякото и неговите производни. Те са от изключителна важност за венците и зъбите, тъй като са главни източници на калций. Избягвайте или сведете до минимум консумацията на прекалено сладки или кисели храни. Те могат да причинят ерозия на зъбния емайл и да доведат до кариес. Оставен нелекуван, кариесът може да причини на свой ред възпаление на околозъбните тъкани (венецът и челюстта).

Не забравяйте за профилактиката

Много случаи на гингивит и пародонтит (двете най-чести заболявания на венците) могат да се предотвратят с навременна профилактика. Ето защо трябва да посещавате своя стоматолог поне веднъж годишно. Ако забележите че венците са възпалени, подути или кървят, не губете време и си запазете час още сега. Помнете, че навременно поставената диагноза е от ключово значение за успешния изход от лечението.

Откажете цигарите

Установено е, че пушачите са по-предразположени към развитие на заболявания на венците. Причината е, че веществата в тютюневия дим отслабват имунната система и организмът не може да се пребори с патогенните микроорганизми, които причиняват венечни възпаления. С оглед на това отказът от пушенето е един от най-добрите начини за запазване здравето на венците.

Спазвайте отлична устна хигиена

Поддържането на висока устна хигиена е ключ към здравето на венците. Посъветвайте се с Вашия стоматолог кои продукти са най-подходящи за Вас. Вслушайте се в съветите му и използвайте пастата, водата за уста и конецът за зъби, които Ви е препоръчал. Старателно мийте зъбите и венците 2 пъти дневно (сутрин и вечер) в продължение на 2-3 минути.

Изпитаното природно средство за здрави венци

За да се радват венците Ви на отлично здраве, доверете се на Инсадент / Insadent®®. Това е 100% натурален продукт, който има противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната и епителна тъкан в устната кухина. Благотворното му действие върху венците се дължи на рационалната комбинация от екстракт от десапонизирана фракция на Zea Mays (царевична коса) 30 mg и фолиева киселина 200 mcg. Освен че предпазва венците от възпаление, Инсадент косвено намалява налепите по зъбите като усилва продукцията на слюнка и намалява нейния вискозитет.

Инсадент е практически безвреден. Не са наблюдавани нежелани ефекти и странични реакции. Подходящ е за продължителна употреба.