възпаление на венците-риск

Само допреди десетилетие напредването на възрастта се посочваше като основен рисков фактор за хронично възпаление на венците. Днес вече е сигурно, че от възпаление на венците може да страдат хора на всякаква възраст. Причината е в това, че пародонталните заболявания се провокират от много и различни фактори. Според това на влиянието на колко от тях е изложен, всеки човек може да прецени индивидуалния риск от хронично възпаление на венците може да страдат хора на всякаква възраст.

Причината е в това, че пародонталните заболявания се провокират от много и различни фактори. Според това на влиянието на колко от тях е изложен, всеки човек може да прецени индивидуалния риск от хронично възпаление на венците с развитие на гингивит и пародонтоза. С подходящи мерки за подобряване на устната хигиена рискът от тези заболявания може да бъде сведен до минимум.

Възпаление на венците

Основни рискови фактори. Почти всеки втори човек страда от някаква форма на дентални проблеми – възпаление на венците – гингивит или пародонтоза. Причина за повсеместното им разпространение е широката гама от рискови фактори, предразполагащи към хронично възпаление на венците. Водещите сред тях са:

  • диабет – високата кръвна захар от една страна затруднява борбата с инфекциите, а от друга – предразполага към такива
  • хормонални промени, особено при жените – флуктуациите на хормоналните нива може да доведат до повишена склонност към възпалителни реакции, провокирани от бактериите, населяващи устната кухина
  • тютюнопушене – отдавна е доказано, че пушачите са предразположени към проблеми с венците
  • прием на лекарства, намаляващи слюноотделянето – намаленото количество слюнка води до сухота в устата. Създават се условия за нарастване колониите на бактериите в устната кухина и възпаление на венците
  • наследствена предразположеност – доказано е, че склонността към хронично възпаление на венците се предава по генетичен път.

Възпаление на венците – лечение и профилактика

Хората, изложени на посочените по-горе рискови фактори за възпаление на венците трябва да полагат стриктна профилактична грижа за устната кухина. Същото важи и за тези, които проявяват първи симптоми на възпалени венци.

И двете групи хора може да разчитат на профилактичната и лечебна сила на природния продукт Инсадент / Insadent®.

Инсадент съдържа фолиева киселина и висококачествен екстракт от царевична коса. Двете съставки осигуряват мощно противовъзпалително и регенериращо денталните тъкани действие. Именно то превръща Инсадент в средство на първи избор при възпаление на венците или при повишен риск от такова.