хигиена на устата

Опитът на стоматолозите у нас показва, че с напредване на възрастта хората започват да полагат все по-малко грижи за своето дентално здраве. В следващите редове ще ви разкрием до какви тежки последици води занемарената хигиена на устата и по какъв начин те могат да се предотвратят със 100% природно средство.

Потенциални опасности, които грозят хората с недобра хигиена на устата

Лош дъх

Зловонният дъх е един от основните проблеми, свързани с лошата хигиена на устата. Нередовното почистване на зъбните повърхности с четка и конец за зъби води до задържане на храна. Това създава благоприятни условия за размножаване на бактериите в устната кухина. Те колонизират устата и започват да разграждат хранителните остатъци в междузъбните пространства и във венечните джобове. В резултат на жизнената дейност на бактериите се образуват летливи серни съединения, които придават лош дъх на устната кухина. Незначителният на пръв поглед проблем може да нанесе сериозен удар върху самочувствието на засегнатия, да е предпоставка за проблемна комуникация с околните и дори да го тласне към социална изолация. Ето защо в никакъв случай не бива да се подценява и незабавно трябва да се предприемат мерки за неготово отстраняване.

Пародонтални заболявания

Заболяванията на венеца и подлежащата кост – гингивит и пародонтит, са другата потенциална опасност, с която рискуват да се сблъскат хората, които не поддържат добра хигиена на устата. Първоизточникът за тези проблеми е зъбната плака. Този тънък, лепкав филм от бактерии, който не може да се види с просто око, постоянно се образува по повърхността на зъбите в резултат на полепващите по тях хранителни остатъци. Когато не се отстранява редовно, плаката се втвърдява под действието на минералите в слюнката и се превръща в зъбен камък. Зъбният налеп, който е съставен главно от калциеви соли, органични вещества, остатъци от храна и мъртви клетки от устната лигавица, се образува най-често по долните резци и горните кътници. Натрупването му причинява възпаление на венеца (гингивит), което може да е задълбочи и да доведе до пародонтит – заболяване, което се характеризира с оголване и разклащане на зъбите и крие риск от тяхната загуба.

Природно средство с клинично доказана ефективност срещу дентални проблеми в резултат на лоша хигиена на устата

Поддържането на безупречна дентална хигиена без съмнение е най-добрият начин за предотвратяване на дентални проблеми. Неизменна част от грижите, които трябва да се полагат за хигиената на устата, е приемът на Инсадент / Insadent®. Този 100% природен продукт е препоръчан от редица български стоматолози като най-ефикасното средство за профилактика на лош дъх, гингивит и пародонтоза. Широкият профилактичен ефект на Инсадент се дължи на рационалната му природна формула. Всяка течна капсула от този природен дар доставя на организма максимално пречистен и прецизно дозиран екстракт от Царевична коса в комбинация с фолиева киселина. Съставките действат в пълен синхрон помежду си и взаимно допълват ефекта си. В резултат на тази перфектна хармония Инсадент оказва мощно противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната и епителна тъкан в устната кухина. Освен това намалява налепите и предотвратява „стопяването“ на алвеоларната кост около зъбите. За да разгърнат активните съставки напълно своя потенциал, се препоръчва Инсадент да се приема редовно в продължение на 3 месеца. При нужда курсът може да се повтори. Дълговременната употреба не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции поради изцяло природния произход на съставите.