заболяване на венците ранни признаци

Основните стъпки за своевременно овладяване на заболяване на венците са свързани с разпознаване на характерните ранни признаци. Въпреки че, повечето хора свързват развитието на гингивит и пародонтит с напредването на възрастта, двете заболявания са широко разпространени сред хората над 30 години.

Заболяване на венците – протичане и причини за развитие

Заболяванията на венците се развиват на бактериална основа. Когато условията в устната кухина са благоприятни за растежа на патогенни микроорганизми, те се разрастват и водят до възпаление на венците. Ранният стадий на венечното заболяване се нарича гингивит. Когато не се овладее своевременно, възпалението може да прогресира до пародонтит. Тази фаза на заболяването се развива постепенно, но ако не се лекува, последиците за здравето на устната кухина са сериозни.

Продължителното натрупване на плака предизвиква хронична възпалителна реакция в организма, венечната тъкан се уврежда и отдръпва, което е предпоставка за разклащане и загуба на зъби.

Списъкът с причини, които провокират развитието на венечно заболяване е дълъг. Рисковите фактори включват незадоволителна орална хигиена, тютюнопушене, генетична предразположеност, хормонален дисбаланс и някои хронични заболявания като диабет.

Ранни признаци, които са индикация за заболяване на венците

Коварното при развитието на заболяване на венците е, че често протича безсимптомно в началните етапи. Когато се диагностицира в напреднала фаза, възпалението се лекува по-трудно и има риск някои промени в устната кухина, съпътстващи заболяването, да са необратими. Затова специалистите призовават, ако забележите някой от следните ранни признаци на заболяване на венците, да не неглижирате проблема. Най-често оплакванията включват:

  • Кървене от венците при почистване с четка за зъби или конец
  • Зачервени и/или подути венци с повишена чувствителност
  • Лош дъх (халитоза)
  • Отдръпване на венците от зъбите

Изцяло натурален подход за превенция и овладяване на венечни заболявания

Най-важната стъпка за превенция на венечно заболяване е поддържането на отлична орална хигиена. Това включва задължително измиване на зъбите 2 пъти дневно (сутрин и вечер), почистване с конец за зъби веднъж на ден и редовни посещения на зъболекарския кабинет (на всеки 6 месеца).

Към тази рутина за здрави венци и зъби добавете прием на изцяло природен продукт, който осигурява надеждна профилактика на заболяванията на устната кухина. Инсадент / Insadent®® е изпитано средство за превенция и лечение на гингивит и пародонтит. Приемът на продукта оказва противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Резултатът е по-малко налепи, преустановена резорбция на алвеоларната кост и по-малък риск от разклащане и загуба на зъби. Благоприятният ефект, който продуктът оказва върху денталното здраве, се постига благодарение на активните съставки – екстракт от Царевична коса и фолиева киселина. За оптимални резултати се препоръчва дълговременна употреба. Няма данни за противопоказания.