заболяване на венците ранни признаци

Здравите венци са светло розови и покриват изцяло основата на зъбите, което ги поддържа здраво закрепени. Освен това здравите венци не кървят при миене на зъбите и почистването им с конец или интердентална четка.

За заболяване на венците може да се говори при поява на характерни оплаквания и симптоми. По тях може да се съди за естеството на денталния проблем и да се предприемат съответни стъпки за решаването му. Ето кои са основните заболявания на венците, кои са техните симптоми и кой е доказаният и напълно безопасен метод за излекуването им:

Заболяване на венците – видове и симптоми

Гингивит и пародонтит (пародонтоза) са двата основни типа заболяване на венците.

Гингивит

Това е най-леката форма на венечно заболяване. При него венците се възпаляват, зачервени са и се подуват. Освен това често кървят, особено при миене с четка или почистване с конец за зъби.

Пародонтит (пародонтоза)

Това заболяване се появява най-често като усложнение на гингивита. За пародонтоза се говори, когато възпалението на венците напредне. Те постепенно се свиват и отдръпват в посока към челюстта. Зъбите се оголват и изглеждат по-дълги, разклащат се в джобовете си. Венците кървят почти постоянно, дори при хранене.

Последици от гингивит и пародонтоза

Възпалението и постепенното увреждане на венците води до навлизане на бактерии, обитаващи устната кухина, към подлежащите тъкани и към алвеоларната кост, държаща зъбите прикрепени към челюстта. Алвеоларната кост постепенно се стопява, не може да държи зъбите и те опадат. Освен това бактериите може да мигрират чрез кръвоносната система и да се застраши общото здраве на организма.

Решение на проблема със заболяването на венците

Гингивит и пародонтоза успешно може да се овладеят, а усложненията им да се предотвратят с приема на Инсадент. Този продукт съдържа единствено природни и безвредни съставки, които повлияват благоприятно възпалителните процеси в устната кухина, подпомагат възстановяването на увредената венечна тъкан и преустановяват разрушаването на алвеоларната кост.
При заболяване на венците специалистите препоръчват Инсадент, който доказано помага за подобряване на денталното здраве и за елиминиране на риска от прогресиране на заболяването. Този продукт осигурява здрави венци и зъби, връща красивата усмивка, премахва лошия дъх и повишава самочувствието.