лош дъх

Едва ли има нещо по-злепоставящо от лошия дъх. Този проблем влияе негативно на социалните ни контакти не само с близки и приятели, но и при служебни взаимоотношения. Засяга цялото ни ежедневие и най-добрият начин на комуникираме пълноценно отново е като се справим с лошия дъх веднъж завинаги.

Медицинското наименование на лош дъх е халитоза. Този проблем се появява вследствие на различни фактори, свързани с бактерии в устната кухина, изсъхване на устната лигавица или храносмилателни проблеми. Но някои здравословни състояния, които рядко се свързват с този проблем, също е възможно да причинят появата на лош дъх.

Сутрин е напълно нормално да страдаме от лош дъх, но това е само временно състояние, вследствие на изсъхване на устната лигавица. Но когато неприятната миризма в устата ни „преследва“ през целия ден, и дори дни наред, тогава вече се говори за халитоза и е необходимо да се предприемат навременни мерки.

Лош дъх – справете се с този проблем изцяло с някои лесно приложими съвети

  • Пийте достатъчно количество вода. Жабуренето с чиста вода е ефикасен метод срещу сутрешен лош дъх.
  • Мийте зъбите си за предпочитане след всяко хранене и чистете междузъбните пространства с конец за зъби поне два пъти дневно.
  • Създайте си навик да почиствате и езика всяка сутрин, за да предотвратите развитието на бактерии и да премахнете мъртвите клетки.
  • Сменяйте четката за зъби на всеки 2-3 месеца.
  • Семената от копър, карамфил и анасон са подходящи природни средства срещу лош дъх. Те имат антисептични свойства и помагат в борбата с бактериите, причиняващи халитоза.
  • Дъвченето на прясна клонка босилек, магданоз, мента или кориандър също се бори с лошия дъх. Хлорофилът (зелен растителен пигмент), който се съдържа в тях, неутрализира неприятните миризми.
  • Направете си натурална вода за уста без съдържание на алкохол и жабурете поне 30 секунди, без да поглъщате сместа. Смесете чаша чиста вода с една чаена лъжица сода бикарбонат и няколко капки ментова есенция. Содата променя нивата на pH и се бори с неприятната миризма в устната кухина.

Изпитано природно средство срещу лош дъх и проблеми с венците

Ако причината за лош дъх не е някакво сериозно здравословно заболяване и сте наясно за първоизточника на проблема, тогава може да се доверите на Инсадент / Insadent® – изпитано природно средство под формата на течни капсули.

Инсадент е подходящ при проблеми като лош дъх и различни заболявания на венците и пародонта. Мощното и ефективно действие на съставките (царевична коса и фолиева киселина) се дължи на технологията на производство на капсулите – Solucaps, които са в мастноразтворима форма за по-бързо и цялостно усвояване на активните съставки.