заздравяване на венците

С увеличаването на слънчевите часове се появява още един повод да се усмихваме повече и по-често. Специализирано проучване показва, че редовното излагане на слънце има много позитивен ефект за заздравяване на венците и зъбите.
Данните от него потвърждават досегашните предположения за връзка между липсата на слънчеви бани и заболявания на венците. Тази връзка се обяснява с ролята на слънчевите лъчи за стимулиране синтезата на витамин Д, който има ключово значение за заздравяване на зъбите и венците.

Около 1 милиард души по света имат хроничен дефицит на витамин Д, който е причина над 30% от тях да имат и сериозни проблеми с венците като:

  • лесно раздразнение и кървене на венците
  • оток
  • възпаление на венците (гингивит, заплашващ да прогресира до пародонтоза)
  • оголване на венците и разклащане на зъбите

Заздравяване на венците с природни средства през лятото

Много хора се чувстват безпомощни пред перспективата да се погрижат сами за заздравяване на венците си и подобряване на денталното здраве. Затова е важно те да се запознаят с напълно естествените и достъпни методи за тази цел. Лятото предлага перфектните условия за предприемане на първата стъпка в тази посока.

Редовното излагане на слънце, разбира се с ползване на качествени слънцезащитни продукти, помага за бързо синтезиране и акумулиране на високи дози витамин Д в кожата. Той подпомага дейността на имунната система и активира компонентите й, борещи се срещу инфекциозните процеси, включително в устната кухина. Тази му роля и възможността за естествено засилване на синтезата му позволява бързото заздравяване на венците през лятото.

Заздравяването на венците ще има естествено позитивен ефект и за трайно заздравяване на зъбите. За подсилване на този ефект не бива да се пренебрегват и ежедневните грижи за венците и зъбите. Необходимо е дори те да се допълнят. Идеално средство за тази цел е природният продукт Инсадент / Insadent®.

Приемът на Инсадент е идеална допълваща мярка към изрядната устна хигиена през цялата година. Инсадент съдържа оптимални дози фолиева киселина и екстракт от царевична коса с доказано противовъзпалително и укрепващо денталните тъкани действие. В комбинация с набавянето на витамин Д, Инсадент помага за трайно заздравяване на венците и зъбите.
Той се препоръчва като средство за профилактика и допълващо лечение на гингивит и хронични проблеми с венците и зъбите като пародонтит, сухота в устата и др.