пародонтит

Като пародонтология се означава отделът от денталната медицина, който изучава заболяванията на пародонта и лигавицата на устната кухина. Към пародонтолог би следвало да се обърне всеки, страдащ от проблеми с венците – остри или хронични. Имайки предвид колко често се срещат подобни проблеми, нуждата от посещение на пародонтолог сполетява всеки в определен момент от живота. Затова е важно всеки да има достъп до качествени пародонтологични грижи.

Кога е наложително да потърсим пародонтолог?

Навременното посещение при пародонтолог е основното условие за лечение и превенция на двете най-чести дентални заболявания – гингивит и пародонтит (пародонтоза).

Наложителна е помощ от пародонтолог още при първи симптоми на тези състояния. Те включват:

  • кървене на венците
  • зачервяване и оголване на венците
  • оголване шийките на зъбите и последващото им разклащане

Характерна за денталните заболявания е склонността им да прогресират. Основната причина за поява на посочените симптоми е увреждането на денталните тъкани. Навременната намеса на пародонтолог е основно условие за забавяне на прогресията и успешното овладяване на пародонтит и гингивит.

Качествената пародонтологична грижа помага за:

  • възстановяване лигавицата на устната кухина
  • регенериране на пародонталната тъкан като цяло
  • спиране стопяването на алвеоларната кост, задържаща зъбите захванати за челюстта

Природният “пародонтолог”, който винаги ще е близо до вас

Достъпният и изцяло природен продукт Инсадент / Insadent® е идеално средство за овладяване и превенция на сериозните дентални заболявания. Инсадент е природният “пародонтолог”, на който можете да разчитате за активна и превантивна пародонтологична грижа.

В състава на Инсадент са включени фолиева киселина и висококачествен екстракт от царевична коса. Допълващото се действие на двете съставки има противовъзпалителен и регенериращ ефект върху денталните тъкани. Освен това стопира резорбцията на алвеоларната кост и неутрализира опасността от разклащане и опадане на зъбите. Инсадент трябва да присъства във всяка домашна аптечка, за да осигури необходимата дентална помощ на всеки и за допълване на грижите, положени от пародонтолога.