дентална хигиена

Поддържането на изрядна дентална хигиена е най-силният гарант за здрави зъби и венци. Тя е еднакво необходима както за превенция на денталните проблеми, така и за преодоляването им. Днес, при наличието на толкова много фактори, които увреждат зъбите и венците, денталната хигиена трябва да се разглежда повече като задължение, отколкото като необходимост.

Дентална хигиена

Защо е задължителна? Пренебрегването на денталната хигиена за дълъг период от време може да има многостранен негативен ефект. Има данни, че лошата дентална хигиена е пряко свързана със:

В допълнение идват и чисто денталните проблеми като:

  • натрупване на зъбна плака и поява на кариеси
  • възпаление на венците
  • загуба на зъби

Ползи от добрата дентална хигиена. Поддържането на добра дентална хигиена намалява риска от всички горепосочени състояния. От друга страна, много по-рядко ще се налага стоматологично лечение. Ползите за зъбите и венците са налице и при деца, и при възрастни.

Стриктната дентална хигиена може да гарантира опазването на собствените зъби и да предотврати поставянето на изкуствени протези. Дори след протезиране обаче нуждата от качествена дентална хигиена е налице за превенция на проблеми с венците, стоматит и др. Всичко това показва, че за подобряване на денталната хигиена никога не е късно.

Какво включва качествената дентална хигиена?

Пълноценната грижа за устната кухина включва:

Наред с механичното почистване на зъбите и венците трябва да се полагат и допълнителни грижи за поддържане на денталните тъкани. В това отношение природният продукт Инсадент / Insadent® е идеалното допълнение към денталната хигиена на хората с проблемни венци и зъби.

Инсадент съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от царевична коса в комбинация с фолиева киселина. Двете съставки допълват действието си за поддържане състоянието на тъканите в устната кухина и за намаляване възпалението в тях. Приемът на Инсадент се препоръчва като допълнение към задължителната дентална хигиена при хора с гингивит, пародонтит, кървящи венци, сухота в устата, лош дъх и др.