Грижа за зъбите

Едно от първите неща, които всеки прави, когато се събуди сутрин е посягането към пастата и четката за зъби. Въпреки, че това се е превърнало в рутинен навик е установено, че не всеки мие правилно зъбите си. Според специалисти агресивното, силно и неправилно четкане на зъбите е причина за отдръпване на венеца и оголване на зъбните шийки, повишена чувствителност към студено и топло, а с течение на времето и изтъркване на емайла в основата на зъбите в близост до венеца, както и формирането на т.нар. клиновидни дефекти.

Как да мием правилно зъбите си, за да предотвратим всички тези проблеми?

Спазването на изброените по-долу съвети ще ни помогне за осъществяването на тази цел.

Мийте зъбите си в продължение на поне 3 минути

Недостатъчното време на четкане на зъбите, дори и да е интензивно не помага за качественото им почистване. Ако миете зъбите си в продължение на 10-15 секунди например, ще създадете усещането за свеж дъх, но истината е, че голямо количество от зъбната плака остава по зъбите ви.

Използвайте правилна техника на четкане

Какво се има предвид под правилна техника на четкане? Необходимо е миенето на зъбите да се извършва чрез спираловидни завъртания на четката, а не чрез хоризонтални движения. Те водят до проблеми с венците и зъбите. С четката трябва да се почистят както външните, така и вътрешните зъбни стени. Дъвкателната повърхност на задните зъби също трябва да се почиства. За да почистите недостъпните за четката контактни повърхности използвайте дентални конци.

Почиствайте зъбите си 2 пъти дневно

Ако допуснете да оставите по зъбите си остатъци от храна те ще образуват здраво прикрепена за тях зъбна плака, която автоматично става убежище за множество вредни бактерии. По този начин венците се възпаляват изключително лесно.

Внимавайте при избора на четка за зъби

Използвайте четки за зъби, които имат мек или средно твърд косъм и ги сменяйте през шест месеца.
Използвайте редовно Инсадент / Insadent® за здрави венци и здрави зъби
Инсадент съдържа екстракт от царевична коса и фолиева киселина, за които е доказано, че оказват противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина. Поради тези причини Инсадент се препоръчва от много стоматолози като допълващо средство към ежедневната грижа за устната кухина.