възпалени венци гингивит

Ако възприемате коварния гингивит, като неизбежно зло във вашия живот – грешите! Сблъсъкът с острото възпалително заболяване на венците, може да бъде избегнат. Разберете как в следващите редове.

Изпитани стратегии за предпазване от гингивит

Почистване на зъбите

Четкането на зъбите е първата крачка към профилактика на гингивит. Отстраняването на хранителните остатъци от зъбната повърхност не позволява да се натрупва плака, която е основен провокиращ фактор на възпалението на венците. Необходимо е процедурата да се извършва сутрин и вечер в продължение на минимум 2 минути. Препоръчително е да се четка с кръгови или вертикални движения и да не се прилага излишен натиск.

Използване на конец за зъби

За почистване на плаката в проблемното междузъбно пространство трябва да се използва конец за зъби. Алтернатива на това пособие са интерденталните четки за зъби. Те са предпочитани от мнозина, тъй като са значително по-лесни за употреба.

Ползване на вода за уста

Водата за уста е доказан помощник срещу гингивит. Тя безпощадно отстранява от езика и бузите, бактериите, които причиняват възпаление на венците. За получаване на оптимален ефект трябва да се използва редовно поне веднъж дневно.

Преустановяване на тютюнопушенето

Пушенето е рисков фактор за поява на гингивит. В резултат на вредните вещества в цигарения дим (катрани, азот, въглероден оксид) броят на анаеробните (без кислородни) бактерии в устата се увеличава, а те са основен виновник за поява на заболяване на венците. Ето защо вредният навик трябва да се изкорени час по-скоро.

Посещение при стоматолог

От медицинска гледна точка посещението при стоматолог е най-сигурният начин за превенция на гингивит. Добре е стоматологичният кабинет да се посещава поне веднъж годишно, за да се проследи състоянието на венците и на устната кухина.

Изпитано средство срещу гингивит от природната аптека

Неизменна част от профилактика на гингивит е приемът на Инсадент / Insadent®. Вдъхновен от природата, той превъзхожда останалите продукти на пазара у нас по качеството на съставките, фармацевтичната форма и технологията на производство.

Всяка капсула на Инсадент съдържа оптимално количество фолиева киселина и екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса. Съставките са щателно проучени по отношение на ефективността и безопасността си срещу двете най-чести заболявания на пародонта – гингивит и пародонтит. Действайки в пълен синхрон и взаимно допълвайки ефекта си, активните вещества оказват противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан в устната кухина. Клинични данни показват още, че намаляват налепите по зъбите, усилват продукцията на слюнка и борят лошия дъх.

За да разгърнат напълно своя потенциал, съставките на Инсадент се нуждаят от време. Ето защо се препоръчва приемът да продължи 3 месеца. Дълговременната употреба не крие риск за здравето поради изцяло природния произход на продукта. Инсадент има отлична поносимост и е икономически изгоден.