красива усмивка

В първата част на новината Ви представихме един от основните начини за поддържането на красива усмивка по време на оставащото време за летни почивки – миенето на зъби по два пъти на ден.

В настоящата втора част на статията, ще Ви запознаем с още няколко правила, които ще Ви осигурят красива усмивка и здрави зъби, които блестят от здраве, почти толкова ярко, колкото и лятното слънце.

  • Вечерното миене на зъбите е необходимо да се извършва след консумирането на последния хранителен продукт или напитка. В никакъв случай не бива да забравяте да измиете зъбите си вечер тъй като по време на нощния сън слюноодтелянето е понижено, с което се намалява протективното и очистително действие на слюнката върху тях. Сутрин зъбите могат да се мият по желание – след или преди закуската.
  • Ако искате да имате здрави зъби и красива усмивка, дори да сте изморени, не се изкушавайте да скъсите времето, предназначено за миене на зъбите – поне три минути. Това е стандартният минимум, който всички стоматолози препоръчват за почистването им. Благодарение на спазването на това правило ще си осигурите време за достигането до всички зъбни повърхности, които са достъпни за обикновената четка за зъби.
  • За да не пропуснете да измиете определена област от зъбите, се придържайте към определен ред и последователност. За целта можете да започнете от зъбите, които са разположени в горната дясна част на челюстта откъм бузата като последвателно преминете към предните зъби и тези в лявата част. След това е необходимо да прехвърлите четката върху зъбната повърхност, разположена откъм страната на езика. Необходимо е също така да се почиства езика и вътрешната част на бузите, тъй като върху тях също се съдържат бактерии.
  • Инсадент е безопасно природно средство, което има силно протективен ефект върху зъбите, благодарение на включените в състава му токофероли (или вит Е), повишаващи устойчивостта на лигавиците към действието на токсични вещества. Освен това съдържщият се в Инсадент екстракт от царевична коса притежава стимулиращ слюноотделянето ефект, и оказва противовъзпалително и регенериращо действие. Ето защо употребата на Инсадент по време на лятната почивка е още един доказано ефективен начин за поддържането на здрави зъби и красива усмивка.