възпалени венци при бременност

Още от самото начало на бременността жената може да изпита серия от съпровождащи симптоми, някои от които дори нетипични и неочаквани. Но немалък процент от бъдещите майки се оплакват от възпалени венци при бременност в по-ранен или по-късен етап от периода.

Възпаление на венците при бременност – на какво се дължи най-често?

Това, което предразполага бременните жени към влошаване на здравето на устната кухина са най-вече хормоналните изменения, характерни за този деликатен период. Но през бременността се наблюдава и повишение на кръвния поток към зоната на венците, което също може да е в основата на проблема. Също така, ако жената страда от захарен диабет, е особено предразположена към възпаление и заболявания на венците. Затова жените, които са в очакване на бъдеща рожба, е препоръчително да полагат
по-старателни грижи за своето дентално здраве.

Възпаление на венците при бременност – ето кога е повод за притеснение!

Здравето на венците не е за пренебрегване, тъй като се смята за „предвестник“ на други здравословни проблеми. А бременните жени трябва да се отнесат с повишено внимание към този дентален проблем.
Бактериите в устната кухина обикновено се смятат за първоизточник на възпалението и заболяването на венците. Но хормоналните флуктуации в женския организъм по време на бременността възпрепятстват нормалната ответна реакция на тялото към бактериите и в резултат на това нерядко жените се сблъскват с възпалението, познато като гингивит, или още по-лошо – стига се до заболяването пародонтит.

Още при наличието на първи симптоми на гингивит жените трябва да се погрижат за здравето и доброто състояние на венците, за да се избегнат по-сериозни усложнения. Това включва прояви като повишена чувствителност, подуване и видимо възпаление на венечната тъкан, а още по-притеснително е наличието на кървене.
Най-вероятно е проблемите да се влошат през втория триместър, но дори и в по-ранните етапи на бременността подуването и кървенето на венците изискват навременно и адекватно решение.

Тъй като жените в този период са особено ограничени в избора на медикаменти, е добре да заложат само и единствено на натурални средства, които не представляват риск нито за нейното здраве, нито за здравето на развиващия се в утробата плод.

Възпалени венци при бременност – природата има решение!

Стоматологичното средство Инсадент / Insadent® допринася за подобряване здравето на венците и пародонта с помощта на съдържащите се в него изцяло натурални съставки – екстракт от царевична коса и фолиева киселина. Продуктът е под формата на течни капсули (Solucaps), които осигуряват бързо освобождаване на активните съставки, високо качество и висока ефективност.
Инсадент подобрява състоянието на венците и ги предпазва от атакуващите ги вредни бактерии, населяващи устната кухина. Продуктът е чудесно допълнение към редовните и правилни грижи за устната хигиена и води до облекчаване на оплакванията при правилна и достатъчно продължителна употреба с оглед на природния си произход.