венците през живота на жените

Жабуренето с вода за уста не може и не бива да замества ежедневното почистване на зъбите. На това обръща специално внимание д-р Мануела Ескориал от стоматологичната верига клиники Sanitas Dental в Испания.

Използването на вода за уста не е алтернатива на миенето на зъбите с четка и паста за зъби

„Има хора, които свеждат грижата за устната кухина само до жабурене с разтвор за уста. Това води до прекомерна употреба на този продукт за орална хигиена, занемарена устна хигиена и стоматологични проблеми“, предупреждава д-р Ескориал. Тя е категорична, че най-ефективният начин за поддържане на оралното здраве е:

  • четкането на зъбите с подходяща четка
  • почистването на междузъбните пространства с конец за зъби или интердентални четки
  • стъргането на езика с лъжица или със специално приспособление за почистване

Вода за уста – допълнение към четкането на зъбите и езика

Д-р Ескориал информира, че когато е подбрана правилно, водата за уста подсилва ефекта от миенето с паста за зъби. По думите ѝ водещо при избора на този продукт е полето му на действие. Някои са насочени към проблемни венци и лош дъх (халитоза). Други са специално предназначени за чувствителни зъби. Трети са разработени за деца. Д-р Ескориал препоръчва при липса на проблем да се използва разтвор за уста:

  • без алкохол
  • с антикариесно и антибактериално действие
  • укрепващ емайла
  • освежаващ дъха

„Водата за уста подпомага лечението на инфекции в устната кухина. Ефективна е след хирургична интервенция в устната кухина. Задължително хигиенно средство е при хората, носещите брекети“, изтъква достойнствата на продукта д-р Ескориал. Тя препоръчва продуктът да се използва като финална стъпка в миенето на зъбите сутрин и вечер. За максимален ефект на формулата съветва да се изчака поне половин час, преди да се пристъпи към приема на храни и напитки, включително вода.

За цялостно орално здраве, все повече стоматолози у нас препоръчват…

Инсадент / Insadent®® – продукт, вдъхновен от природата, за здрави венци и зъби. Формулата му съдържа оптимално количество фолиева киселина 200 mcg и висококачествен стандартизиран екстракт от Царевична коса (Zea Mays) 30 mg. Ефектът на съставките е усилен от иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване на активните съставки.

Продуктът се прилага успешно в лечението и профилактиката на гингивит и пародонтит (пародонтоза). Ефективен е при сухота в устата, налепи по зъбите и лош дъх. Практически е безвреден. Не са наблюдавани нежелани ефекти даже при продължително приложение. Има удобен прием, което е предпоставка за стриктно придържане към терапията и добър краен резултат. Може да се закупи от аптеките или онлайн от www.momo.bg – сайтът на електронен магазин МоМо.