витамини за здрави зъби и венци

В публикацията ще посочим кои са най-полезните минерали и витамини за здрави зъби и венци. Постарайте се те да присъстват в дневното ви меню, за да се радвате на отлично орално здраве!

Минерали и витамини за здрави зъби и венци

Калций

Калцият е един от най-разпространените минерали в човешкото тяло, като почти цялото му налично количество е концентрирано в костите и зъбите. Той е особено важен още за здравината на кръвоносните съдове и мускулите. Във връзка с оралното здраве, калцият играе ключова роля в изграждането и поддържането на зъбите. Дефицитът на важния минерал може да доведе до развитие на остеопороза, която засяга не само костите, а и зъбите. За да си набавим достатъчно количество калций с консумираните храни е нужно да включим в менюто си млечни продукти, зеленолистни зеленчуци и ферментирали храни.

Витамин D

Витамин D участва в процеса на усвояване на калция от организма. При дефицит на важния витамин може да се наблюдава увреждане на зъбите, заболявания на венците и развитие на остеопороза. Витамин D се синтезира в организма под влияние на слънчевите лъчи. Въпреки това обаче, много хора страдат от недостиг на витамина. В тази връзка, освен ежедневно, контролирано излагане на слънце, е важно да се консумират и храни, богати на Витамин D, като мазни риби, жълтъци, гъби и храни, преминали процес на ферментация.

Витамин C

Витамин C е мощен антиоксидант с есенциално значение за поддържането на здрави венци и тъкани в устната кухина. Дефицитът му може да причини възпаления и заболявания на венците, както и разклащане на зъбите. Най-високи количества от полезния витамин се съдържат в цитрусовите плодове и тъмнооцветените зеленчуци.

Витамин B9 (фолиева киселина) – лидер сред най-полезните витамини за здрави зъби и венци

Доказано е, че фолиевата киселина има огромни ползи за зъбите и венците. Тя намалява възпалението на венците и повишава устойчивостта им на зъбна плака и анаеробни бактерии – основни причинители на заболявания на венците, увреждане на зъбите и лош дъх. Приемът на фолиева киселина понижава риска от развитие на гингивит и пародонтит, и спомага за поддържането на отлично орално здраве.

Оптимално количество от есенциалната за здрави венци и зъби фолиева киселина можете да си набавите чрез прием на Инсадент / Insadent®®. Продуктът представлява природно средство за поддържане на изрядно орално здраве и предпазване от най-често срещаните проблеми с венците и зъбите. Инсадент съдържа 200 mcg фолиева киселина, в комбинация с натурален екстракт от десапонизирана фракция на Царевична коса. Това съчетание на активни съставки оказва противовъзпалително и регенериращо действие в устната кухина. Спомага за намаляване на налепите по зъбите, усилване на производството на слюнка и премахване на сухотата в устата и лошия дъх. Защитава венците от възпаления и заболявания. Инсадент няма противопоказания и е напълно безопасен за продължителен прием.