билки срещу лош дъх

Има билки срещу лош дъх (халитоза), които ще ви помогнат да се справите със смущаващия проблем. Вижте кои са те и разберете как да се възползвате от благотворното им влияние.

Най-добрите билки срещу лош дъх

Опитайте тези лечебни растения, за да преборите неприятната миризма от устата:

Магданоз

Магданозът е широко използвано растение срещу лош дъх в народната медицина. Благодарение на своя силен аромат той неутрализира неприятната миризма, излъчвана от устната кухина. Това обаче не е всичко! Поради високото съдържание на хлорофил, магданозът възпрепятства растежа на болестотворни бактерии в устата и поддържа нормалното pH на слюнката. За да се уверите в ползите на магданоза, просто сдъвчете няколко пресни листенца или пригответе инфузия.

Зелен чай

Има изследвания, които доказват, че зеленият чай притежава дезинфекциращи и освежаващи свойства. Това го превръща в добро средство срещу лош дъх. Най-добре е да се приема под формата на чай. За направата му прибавете няколко лъжици листа от зелен чай в половин литър вряща вода. След като се запарят малко, отдръпнете съда от котлона и оставете течността да почине 10 минути. Прецедете, изсипете в бутилка и пийте на малки глътки през целия ден.

Мащерка

Можете да разчитате на това ароматно растение в борбата с неприятния дъх, тъй като веществата в състава му освежават устата. То ще ви е от полза и ако имате рани или язви (афти) в устата, защото насърчава оздравяването им. Може да се приема под формата на чай, с който да се прави и гаргара 2-3 пъти дневно.

Болдо

Тази билка, произхождаща от Чили, е удачно решение при лош дъх, когато причината за проблема е недобро храносмилане. Има доказателства, че приемана редовно, тя стимулира стомашните сокове, подобрява чернодробното здраве и подобрява храносмилателния процес. Може да се използва за гаргара или да се консумира като чай. За постигане на оптимални резултати е желателно да се приема около 30 минути след всяко хранене.

И в допълнение към посочените билки срещу лош дъх ви предлагаме…

Инсаденt/Insadent® – изцяло природен продукт, който успешно се прилага при неприятна миризма от устата. Положителният му ефект се дължи на рационалната комбинация от фолиева киселина 200 mcg и висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на царевична коса (Zea Mays ) 30 mg. Освен че борят лошия дъх, съставките оказват противовъзпалително и регенериращо действие върху епителната и съединителната тъкан в устната кухина, усилват продукцията на слюнка и намаляват нейният вискозитет. Това прави продукта идеален за профилактика и лечение на венечни заболявания (гингивит и пародонтит) и при сухота в устата от медикаментозен произход.

Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлагат активните съставки, осигуряват по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-мощен ефект. Няма данни за противопоказания и нежелани странични ефекти.